Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο!

Ο Παναθηναϊκός ήξερε πως παίζει για τη… ζωή του στο Φάληρο και κατέβηκε να παλέψει πανέτοιμος αγωνιστικά και πνευματικά. Το θέμα είναι τι θα κάνει στην έδρα του

Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο!

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Φάληρο έχοντας ως στόχο ένα και μόνο αποτέλεσμα, διότι σε άλλη περίπτωση ήταν χαμένος για την υπόθεση τίτλος.

Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ, το «πρέπει» τεράστιο και οι «πράσινοι» ήξεραν πως πάνε σε μια… αποστολή αυτοκτονίας. Κατάφεραν όμως να ανταπεξέλθουν και στην πίεση του αποτελέσματος και σε αυτή της εξέδρας, αλλά κυρίως στις ειδικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Όταν δηλαδή ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και έδειξε πως έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

Το «κλειδί» ήταν πως δεν χάθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, ούτε τους… ρούφηξε το σκορ και το γήπεδο. Αντέδρασαν ψύχραιμα, είχε συγκέντρωση στο παιχνίδι τους, ακολούθησαν σωστά το πλάνο τους και ήξεραν μέσα τους πως θα καταφέρουν να βγάλουν στην επιφάνεια τα μειονεκτήματα και τις αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου τους.

«Χτύπησαν» για ένα ακόμα παιχνίδι στη δεξιά πλευρά της άμυνας των αντιπάλων τους με τους Παλάσιος και Μπακασέτα, βρήκαν τρόπους να βρεθούν σε απόσταση βολής και ισοφάρισαν, ενώ πριν ακόμα συνέλθει ο Ολυμπιακός και λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου έβαλαν και το δεύτερο γκολ.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα ο Τερίμ έκανε την… προσφιλή του επιλογή «θωρακίζοντας» την άμυνα και το κέντρο του, ενώ οι απανωτές σέντρες από τους «ερυθρολεύκους» έκαναν πολύ πιο εύκολη τη ζωή του «τριφυλλιού».

Η νίκη αυτή έχει περισσότερο ψυχολογικό αντίκτυπο για τον Παναθηναϊκό, διότι βλέπει ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί μια ομάδα να κάνει τα σωστά πράγματα στον σωστό χρόνο.

Από εδώ και πέρα υπάρχουν τρεις εβδομάδες διακοπής στις οποίες ο Τερίμ θα πρέπει να συμμαζέψει πρώτα το μυαλό των παικτών του και στη συνέχεια να δουλέψει ώστε να παρουσιάσει ακόμα καλύτερη την ομάδα του διότι ακολουθούν δύο συνεχόμενα εντός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στα οποία το βάρος έρχεται ξανά στις πλάτες των «πρασίνων».