Το CAS συνεδρίασε για τον Ποντένσε

Πραγματοποιήθηκε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της φυγής του Ποντένσε από τη Σπόρτινγκ. Τι ζητάει ο παίκτης και τι η ομάδα της Λισαβόνας.

Το CAS συνεδρίασε για τον Ποντένσε

Η ιστορία με τον Ντανιέλ Ποντένσε είναι γνωστή με τον Πορτογάλο να διεκδικεί και να κερδίζει την ελευθερία του μετά την επίθεση οπαδών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Την υπόθεση, ωστόσο, ήταν αποφασισμένη να την κυνηγήσει η πορτογαλική ομάδα όπως και έκανε. Τα «λιοντάρια» είχαν προσφύγει μέχρι και στη FIFA για το συγκεκριμένο θέμα ζητώντας χρήματα από τον Ολυμπιακό.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, ωστόσο, απέφυγε να πάρει θέση για τη συγκεκριμένη υπόθεση και την παρέπεμψε στο CAS. Το αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο είναι αυτό που θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα του Ντανιέλ Ποντένσε.

Σήμερα (Τρίτη 6/11) πραγματοποιήθηκε η ακροαματική διαδικασία για τη μονομερή καταγγελία της σύμβασης από την πλευρά του Ντανιέλ Ποντένσε. Στη συγκεκριμένη διαδικασία η πλευρά του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού απαίτησε αποζημίωση ύψους 580 χιλιάδων ευρώ από τη Σπόρτινγκ συν 250 χιλιάδες ευρώ για ηθική βλάβη. Τα «λιοντάρια» από την πλευρά τους ζητούν αποζημίωση 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρουν τα πορτογαλικά Μέσα στη συγκεκριμένη διαδικασία ο Ποντένσε εκπροσωπήθηκε από τον Χοσέ Ρικάρντο Μπράνκο Γκονσάλβες, ενώ η Σπόρτινγκ Λισαβόνας από τον Νούνο ντε Αλμπουγκουέρκε. Στη συγκεκριμένη διαδικασία μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης ποδοσφαιριστών Χοακίμ Εβαγκελίστα. Πλέον αναμένεται η απόφαση του CAS για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ η πλευρά του παίκτη από την πρώτη στιγμή δεν ανησυχεί για την τελική έκβαση της υπόθεσης.