Ολυμπιακός: Η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός και το «ντέρμπι της κροτίδας»

Στον Ρέντη περιμένουν ότι ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα και ο Μεντιλίμπαρ περιμένει τις απαιτούμενες «απαντήσεις» από τους παίκτες του.

Ολυμπιακός: Η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός και το «ντέρμπι της κροτίδας»

Δίχως σοβαρή προπόνηση θα πάει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ενώ ο Φατίχ Τερίμ είχε μπροστά του μία εβδομάδα για να ετοιμάσει το «τριφύλλι» για το ματς της Κυριακής (10/3) στο Φάληρο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα πάει αναγκαστικά με πιο χαμηλές στροφές στον Ρέντη λόγω της μεσοβδόμαδης αναμέτρησης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Είναι υποχρεωμένος να κάνει μία τρόπον τινά διαχείριση στις προπονήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί.

Κατά τ’ άλλα, στον Ρέντη περιμένουν ότι ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα. Θυμίζουμε ότι στο «ντέρμπι της κροτίδας» του πρώτου γύρου, το «τριφύλλι» ήταν αρκετά πιεστικό, έπαιζε με ψηλά τις γραμμές του και κατάφερε να προηγηθεί με τον Βαγιανίδη από μία στατική φάση. Συν τοις άλλοις είχε κι άλλες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Ωστόσο, υπάρχει μία λεπτομέρεια. Στον πάγκο των δύο ομάδων κάθονταν τότε οι Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τώρα γίνεται μία προπονητική μάχη μεταξύ του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και του Φατίχ Τερίμ.

Η αίσθηση που επικρατεί στον Ρέντη λοιπόν, είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να... πατήσει πάνω στον τρόπο παιχνιδιού που εφάρμοσε η Μακάμπι. Θα δώσει χώρο στον Ολυμπιακό δηλαδή και θα επιδιώξει να τον χτυπήσει στο τρανζίσιον.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει τονίσει το τελευταίο διάστημα επανειλημμένως στους παίκτες του ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει το... αστείο με το νωχελικό τους ξεκίνημα. Κατά συνέπεια, περιμένει τις κατάλληλες «απαντήσεις» από τους ποδοσφαιριστές του. Να δει αν τελικά πήραν το (νέο) μάθημα που τους έδωσε η Μακάμπι.