Με Μάνους «χτίζεις» σερί

To «σάρωμα» της ελληνικής αγοράς από τον Ολυμπιακό, η «δεξαμενή» των δικών του παικτών και οι μεταγραφές από το εξωτερικό.

Με Μάνους «χτίζεις» σερί

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να αποκτήσει ό,τι καλύτερο υπάρχει στην εγχώρια αγορά ενόψει της νέας σεζόν και της απόπειρας να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα ώστε να διεκδικήσει άμεσα τα πρωτεία, αλλά και να αποτελέσει βάση για μια νέα σειρά τίτλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με αυτό το σκεπτικό οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν για την περίπτωση του Δημήτρη Μάνου που – αποδεδειγμένα με τις σεζόν του στον ΟΦΗ - θεωρείται από τις καλύτερες επιλογές Ελλήνων κυνηγών. Κι ο Μάνος θα είναι μόνον η αρχή, καθώς ο Ολυμπιακός θα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές στον Ρέντη. Είτε αποκτώντας τους από άλλες ομάδες είτε με την επιστροφή τους από τη μεγάλη «δεξαμενή των δικών του παικτών που έχουν παραχωρηθεί με δανεισμό. Ο Ρισβάνης είναι περίπου βέβαιο ότι θα γυρίσει το καλοκαίρι για να μείνει αυτή τη φορά, ο Γιαννιώτης όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει βάσει της ειδικής συμφωνίας που έχει γίνει με τον Ατρόμητο, ενώ υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις παικτών που θα δοκιμάσουν στην προετοιμασία να πείσουν και να μείνουν. Για παράδειγμα ο Σιώπης, πιθανώς ο Βέλλιος, δεν αποκλείεται και ο Τσιμίκας που κάνει έξοχη σεζόν στην Ολλανδία με την Βίλεμ.

Δεν μπορεί φυσικά μια ομάδα με το επίπεδο του Ολυμπιακού να μην ασχοληθεί με μεταγραφές από το εξωτερικό και να μην φροντίσει για την ενίσχυσή της με ποιοτικούς παίκτες από τη διεθνή αγορά. Αυτό είναι δεδομένο. Το στοίχημα εκεί είναι να γίνουν καλύτερες επιλογές από αυτές που κατά το πλείστον έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Άλλο αυτό και άλλο το ενδιαφέρον για τα εγχώρια «λαβράκια». Ο Ολυμπιακός σε κάθε νέο κύκλο του είχε καλούς Έλληνες παίκτες να στηριχτεί. Όταν ξεκίνησε η αυτοκρατορία του, τα περισσότερα βασικά στελέχη του δεν ήταν από το εξωτερικό. Ο Γιαννακόπουλος, ο Γεωργάτος, ο Αλεξανδρής, ο Πουρσανίδης, ο Ελευθερόπουλος… Κι ο Τζόλε από το ελληνικό πρωτάθλημα είχε αποκτηθεί. Μετά το 2004 ήταν ο Νικοπολίδης που στήριξε την ομάδα από τη θέση του τερματοφύλακα, μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες άσους. Και όταν ανέλαβε ο Μαρινάκης, πάλι είχαν γίνει κινήσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα ώστε να αποτελέσουν στήριγμα της ομάδας για τη μεγάλη επιτυχία της με τους σερί τίτλους έως τη φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να έχει τους καλύτερους ξένους παίκτες, αλλά ταυτόχρονα να έχει συνεχώς ενισχυμένο το ελληνικό στοιχείο του. Φέτος οι Έλληνες ήταν λίγοι, αυτό δεν αποδείχτηκε θετικό. Ο Μάνος είναι το πρώτο βήμα (εάν τελικά δεν προχωρήσει η συμφωνία για τον Πασαλίδη) και η συνέχεια θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, διότι η απόφαση να γίνει «σάρωμα» της ελληνικής αγοράς είναι ειλημμένη και όπως φαίνεται αυτή τη φορά δεν θα μείνει μόνο στα λόγια…