Είναι σίγουροι και στο -7;

Ολοταχώς προς σκανδαλώδη τιμωρία οδηγούν τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη κι αν τα καταφέρουν να ολοκληρώσουν ένα προμελετημένο σχέδιο, κανένα πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Και το ξέρουν καλά.

Είναι σίγουροι και στο -7;

Εφόσον ολοκληρωθεί το σχέδιο τιμωρίας του Ολυμπιακού με όσα εντελώς προμελετημένα γίνονται από την ώρα των «με το ζόρι επεισοδίων στην Πάτρα» και την επιχείρηση εξίσωσης αυτών των γεγονότων με όσα είχαν συμβεί στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες τιμωρίες για άλλες περιπτώσεις (π.χ. ΠΑΟΚ-Άρης), ο Ολυμπιακός θα βρεθεί ετσιθελικά 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Η νομική μάχη των εκπροσώπων του Ολυμπιακού στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και λογικά έτσι όπως το πάνε και στην Επιτροπή εφέσεων θα είναι πολύ σκληρή, προκειμένου να αποδειχθεί ότι θα πρόκειται για σκάνδαλο η ποινή αφαίρεσης βαθμών - και μάλιστα από το πρωτάθλημα και όχι από το Κύπελλο - σε μία ομάδα για επεισόδια που δεν είχαν τραυματισμούς και βιαιοπραγίες, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκθέσεις. Ας περιμένουμε, λοιπόν, το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, παρότι από την πρώτη στιγμή είχαμε προβλέψει πως όλο αυτό το πράγμα έχει γίνει από την αρχή με σκοπό να ολοκληρωθεί.

Ας υποθέσουμε ότι τελικά ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα και θα βρεθεί 7 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση. Είναι σίγουροι οι εμπνευστές αυτής της δολοπλοκίας ότι με αυτόν τον τρόπο τον βγάζουν οριστικά νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου;

Μπορούν να είναι βέβαιοι ότι ο Ολυμπιακός δεν θα προχωρήσει με νίκες στη διάρκεια του πρωταθλήματος ώστε να μειώσει και σταδιακά να καλύψει αυτή τη «στημένη» διαφορά στη βαθμολογία; Και ότι οι ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω στη βαθμολογία, ειδικά η μία που λογίζεται και ως φαβορί για τον τίτλο, θα παίρνουν τα αποτελέσματα έστω και εάν έχουν ευνοϊκό πρόγραμμα ή βοηθητικές ρόδες σε αυτή τη διαδρομή;

Εάν το νομίζουν, μπράβο τους. Υπάρχει, όμως, και το ενδεχόμενο να πέσει πολύ γέλιο κατά την άνοιξη, εφόσον ο Ολυμπιακός συνεχίσει να αποφεύγει αγωνιστικά δικά του λάθη, να υπερπηδά τα εμπόδια που του βάζουν στο γήπεδο αντίπαλοι και όχι μόνο, να προχωρά με νίκες ανωτερότητας και να μαζεύει τους «κλεμμένους» βαθμούς. Μπορεί να πέσει πολύ γέλιο.