Ένας Αστέρας πέφτει πέφτει...

Όταν η Βίκυ Μασχολιού τραγουδούσε τους στίχους του Γιώργου Σαμολαδά στο «ένα αστέρι πέφτει πέφτει» σίγουρα δεν είχε στο μυαλό της τον Αστέρα Τρίπολης.

Ένας Αστέρας πέφτει πέφτει...

Αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα 47, οι στίχοι του ταιριάζουν ιδανικά στην ομάδα της Αρκαδίας:

«Ένα αστέρι πέφτει πέφτει
το κοιτώ στον ουρανό
μια ευχή κάνω για σένα
τελευταία μου ελπίδα
τον Θεό παρακαλώ».

Φυσικά και οι άνθρωποι της ομάδας δεν μπορούν να βασιστούν στο Θεό για την πορεία της από εδώ και πέρα. Η νέα ήττα του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα όμως - αυτή τη φορά από την Ξάνθη- τον βάζει για τα καλά σε περιπέτειες, αφού αν και ακόμα είμαστε στο 1/3 του πρωταθλήματος ο Αστέρας δείχνει να έχει προβλήματα που αν δεν διορθωθούν άμεσα, ο δεύτερος γύρος θα μετατραπεί σε έναν μαραθώνιο στον οποίο η ομάδα θα πρέπει να συμπεριφερθεί σαν... σπρίντερ!

Πέντε βαθμοί συγκομιδή έπειτα από 9 αγωνιστικές δεν είναι νούμερο που μπορεί να αφήσει ικανοποιημένους τους Αρκάδες, αφού η ομάδα της Τρίπολης τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε υψηλές πτήσεις.

Ωστόσο πλέον άπαντες έχουν καταλάβει ότι τα περιθώρια στενεύουν αρκετά επικίνδυνα και ζητείται άμεσα το... φάρμακο, προκειμένου η ομάδα να κλείσει τις πληγές της και να φανεί ανταγωνιστική άμεσα, πριν φτάσει να διεκδικεί ακόμα και την παραμονή της στην κατηγορία!

Μέχρι στιγμής αποφάσεις για το τι μέλει γεννέσθαι δεν έχουν παρθεί. Ο Σάββας Παντελίδης μάλλον δεν κινδυνεύει να χάσει τη θέση του, όμως θα πρέπει να βρει άμεσα τον τρόπο να «ξυπνήσει» τους ποδοσφαιριστές του οι οποίοι στην αρχή είχαν την δικαιολογία του δύσκολου προγράμματος, αλλά πλέον βλέπουν και οι ίδιοι ότι η τύχη τους έχει γυρίσει την πλάτη, την ώρα που η γκίνια έχει σκεπάσει τα πάντα γύρω από την ομάδα.

Στο σύλλογο της Αρκαδίας δεν θα πάρουν βιαστικές αποφάσεις και θα πράξουν σίγουρα με γνώμονα αρχικά την ηρεμία της ομάδας. θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να γίνει το... ηλεκτροσόκ που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις, χωρίς όμως να κινδυνεύσει και η χημεία του κλαμπ.

Συμπερασματικά, ο Αστέρας Τρίπολης φέτος μπορεί να μην κάνει καλή χρονιά, όμως οι ιθύνοντες δεν πρόκειται να λειτουργήσουν εν θερμώ και να πάρουν ακόμα «κεφάλια». Ότι είναι να γίνει, θα γίνει με ψυχραιμία και πάντα με βάση το καλό της ομάδας.

Το σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο η ομάδα πέφτει χαμηλότερα τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Και αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο, αφού αν η ψυχολογία βρεθεί στα πατώματα, τότε δεν αποκλείεται και ο Αστέρας να μην μπορέσει να σηκώσει κεφάλι με τίποτα...