Ολυμπιακός: Η αλήθεια του Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραδέχτηκε πως από εδώ κα πέρα η πίεση και για τον ίδιο στον Ολυμπιακό θα είναι διαφορετική.

Ολυμπιακός: Η αλήθεια του Μεντιλίμπαρ

Η εικόνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο ήταν αρκετά καλή. Έδωσε ρεσιτάλ δημιουργίας ευκαιριών, αλλά και ρεσιτάλ να τις σπαταλάει. Η ομάδα του Πειραιά θα μπορούσε να έχει βάλει πολύ περισσότερα γκολ στους Βολιώτες, αλλά αυτό που κρατάει είναι ότι στο φινάλε της κανονικής διάρκειας βρίσκεται στο -3 από την κορυφή όταν πριν ένα μήνα ακριβώς ήταν στο -9.

Μετά από εκείνο το 2-0 από τον Παναθηναϊκό στις 4 Φεβρουαρίου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει την επαφή τους, αλλά πολύ περισσότερο έδειχναν με την εικόνα τους πως ήταν μία ομάδα ξεχαρβαλωμένη. Η άφιξη του Μεντιλίμπαρ γύρισε τον διακόπτη. Ο Ολυμπιακός δεν έγινε υπερομάδα, αλλά έγινε ομάδα με ψυχολογία πως μπαίνει στο γήπεδο για να πάρει τα παιχνίδια.

Μέχρι πριν ένα μήνα δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στα πόδια της. Ήταν ένα σύνολο που έτρεμε στο γήπεδο και τώρα έχει γίνει μία ομάδα με ορμή. Βέβαια προς τιμήν του ο Μεντιλίμπαρ παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι μέχρι τον αγώνα με τον Βόλο δεν έπαιζε με το πιστόλι στον κρόταφο. Δεν ένιωσε τη μεγάλη πίεση του «πρέπει».

Ό,τι κι αν γινόταν κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι χειρότερο από αυτό που είχε βρει. Ήδη είχε φέρει έναν άνεμο αισιοδοξίας και ο ίδιος ήταν πιο άνετος στις επιλογές του. Παραδέχτηκε ακόμα ότι έχει χρησιμοποιήσει και παίκτες για να τους δει.

Το σημαντικό όπως είπε είναι ότι από εδώ και πέρα η πίεση θα είναι διαφορετική και για τον ίδιο και για τους παίκτες του. Πλέον στον Πειραιά πιστεύουν όλοι στο πρωτάθλημα. Και δεν το πιστεύουν κρυφά, το φωνάζουν και το δείχνουν στο γήπεδο. Και για τον Μεντιλίμπαρ θα είναι αλλιώς τα πράγματα και φυσικά θα σκέφτεται διαφορετικά τις αποφάσεις που θα πάει από εδώ και στο εξής.

Επί της ουσίας για τον Ολυμπιακό και τον Βάσκο όλα τώρα αρχίζουν και έχει τρομερό ενδιαφέρον πως θα διαχειριστεί την μεγάλη πίεση που θα νιώσει, αλλά και τους ποδοσφαιριστές του.