Super League: Ξεκαθάρισμα για play off και play out

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League διεξάγεται απόψε.

Super League: Ξεκαθάρισμα για play off και play out

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League διεξάγεται απόψε με κοινή ώρα έναρξης (19.30) για τις αναμετρήσεις που θα διαμορφώσουν τη βαθμολογία, με την οποία θα μπουν οι έξι πρώτες ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρης, Λαμία) στα play off και οι οκτώ υπόλοιπες (Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΟΦΗ, Πανσερραϊκός, Βόλος, Παναιτωλικός, Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα) στα play out. Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια, την προσεχή Τετάρτη (15.15) θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης το ΔΣ στο οποίο θα επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου και θα γίνει η κλήρωση για το πρόγραμμα των δέκα αγωνιστικών των play off και των επτά των play out. Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους, θα δώσουν εντός έδρας το πρώτο παιχνίδι τους.

Στο σημερινό πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής, από τους πρωτοπόρους μόνον ο Ολυμπιακός παίζει στο γήπεδό του υποδεχόμενος τον Βόλο που παλεύει για τη σωτηρία, ενώ οι υπόλοιποι τρεις διεκδικητές του τίτλου δίνουν αναμετρήσεις μακριά από τις έδρες τους. Το ντέρμπι της βραδιάς θα γίνει στο «Κλ. Βικελίδης», εκεί όπου ο Άρης θα φιλοξενήσει την πρωτοπόρο ΑΕΚ, την οποία πρόσφατα απέκλεισε από το Κύπελλο στο ίδιο γήπεδο, στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Άρης έχει βασικά στραμμένη την προσοχή του στην επερχόμενη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό για να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, ενώ η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε το τρίποντο για να μπει πρώτη στη βαθμολογία στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Δύσκολη αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ, ο οποίος έχει την πίεση των οπαδών του για αποτελέσματα και την ανάγκη βαθμών ώστε να πάει όσο το δυνατόν πιο άνετα στα πλέι άουτ. Για τους «πράσινους» δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας βαθμών, διότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο το πιθανότερο είναι ότι θα μπουν στην 4η θέση στα play off. Οπωσδήποτε νίκη είναι ο στόχος και για τον ΠΑΟΚ στην έδρα της Λαμίας, η οποία ήδη έχει γράψει ιστορία με τη συμμετοχή της στην εξάδα και θα χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια που ακολουθούν ως δυνατή προετοιμασία για την επόμενη σεζόν. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση, έχοντας δύο εκτός έδρας νίκες στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια του, σε Αγρίνιο και Σέρρες.

Στα υπόλοιπα σημερινά ματς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την προσπάθεια που κάνουν οι τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ντέρμπι «εξάποντο» στην Καισαριανή ανάμεσα στην Κηφισιά και στον Παναιτωλικό, με τους γηπεδούχους σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, προερχόμενοι από εκτός έδρας ισοπαλίες σε Λεωφόρο και Τρίπολη. Και τους φιλοξενούμενους να πρέπει να έχουν το μυαλό τους σε αυτό το παιχνίδι λόγω βαθμολογικής ανάγκης, λίγες μέρες πριν από την προσπάθεια υπέρβασης στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη, για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο ουραγός ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει κανένα περιθώριο μη αξιοποίησης της έδρας του στο ματς με τον Ατρόμητο, ο οποίος έπειτα από ένα διάστημα με σερί ήττες έχει επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα. Ενώ ο Πανσερραϊκός έχει ασφαλώς το μεγάλο κίνητρο και την υποχρέωση νίκης απέναντι στον Αστέρα που δεν μπόρεσε να μπει στα play off δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό και θα παίξει ελεύθερα στα εναπομείναντα παιχνίδια του μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

19.30: Άρης – ΑΕΚ

19.30: Κηφισιά – Παναιτωλικός

19.30: Ολυμπιακός – Βόλος

19.30: ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

19.30: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης

19.30: ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος

19.30: Λαμία – ΠΑΟΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ