Ολυμπιακός: Eίναι όντως το πιο εύκολο παιχνίδι κόντρα στον Βόλο;

Έχει δημιουργηθεί μία αίσθηση - σωστή ή λανθασμένη θα φανεί στο χορτάρι - ότι ο Ολυμπιακός δίνει κόντρα στον Βόλο το πιο εύκολο παιχνίδι του από την τελευταία τριάδα αγώνων του στην κανονική περίοδο (3/3, 19.30).

Ολυμπιακός: Eίναι όντως το πιο εύκολο παιχνίδι κόντρα στον Βόλο;

Ο Ολυμπιακός θεωρητικά έχει το ευκολότερο παιχνίδι την Κυριακή (3/3, 19.30) συγκριτικά με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου. Φιλοξενεί τον Βόλο, ενώ η ΑΕΚ παίζει στην έδρα του Άρη, ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Λαμίας και ο Παναθηναϊκός στην έδρα του ΟΦΗ. Θεωρητικά λοιπόν οι Πειραιώτες έχουν την πιο εύκολη αποστολή...

Από την άλλη, όμως, είναι όντως τόσο εύκολο το παιχνίδι με τους Θεσσαλούς όσο παρουσιάζεται ή όχι; Για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι, είναι όντως το ευκολότερο ματς από την τελευταία τριάδα αγώνων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος;

Ο Ολυμπιακός δεινοπάθησε για να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Παναιτωλικός έβγαλε τα... συκώτια των Πειραιωτών, μέχρι που ανέλαβαν δράση οι Ζέλσον Μάρτινς και Ελ Κααμπί για να φύγουν με το τρίποντο από το Αγρίνιο.

Ο Βόλος κατηφορίζει στο Φάληρο για να κάνει τη ζημιά. Όχι επειδή θέλει να προκαλέσει προβλήματα στους «ερυθρόλευκους», αλλά γιατί στις τελευταίες δύο αγωνιστικές άρχισε να βγάζει σφυγμό.

Οι Θεσσαλοί έχασαν 0-2 από τον Άρη στο Χαριλάου και την περασμένη Τετάρτη (28/2) κατάφεραν να κερδίσουν με 3-1 τον ΟΦΗ και να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη μετά από δυόμισι μήνες! Η τελευταία φορά που είχαν κερδίσει ήταν στις 17 Δεκεμβρίου με 2-1 στο «σπίτι» της Λαμίας. Από τότε αγνοούσε τη νίκη και κατά συνέπεια κατεβαίνει στον Πειραιά με ανεβασμένη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Ο δε τεχνικός του Βόλου, Χρήστος Κόντης που σε μικρό χρονικό διάστημα έχει δώσει έναν άλλον αέρα στην ομάδα της Μαγνησίας, γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε ότι είχε καθίσει για ένα διάστημα ως υπηρεσιακός στον πάγκο του και ξέρει τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, ενώ μέχρι πρότινος ήταν βοηθός του Ιβάν Γιοβάνονιτς στον Παναθηναϊκό.

Επίσης, ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έχει δείξει έως τώρα ότι τα βρίσκει μπαστούνια με τις κλειστές άμυνες, ενώ απέναντι σε ομάδες που δεν έπαιζαν μαζική άμυνα (Φερεντσβάρος, ΠΑΟΚ) παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Με φουλ άμυνα λοιπόν αναμένεται να παραταχθεί ο Βόλος για να περιορίσει τα επιθετικά ατού των Πειραιωτών.

Το στοιχείο που έλειψε στα τελευταία δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με Αστέρα και Παναιτωλικό είναι ότι ναι μεν κέρδισε, αλλά δεν έβγαλε τις μεγάλες «καθαρές» ευκαιρίες. Ο Μεντιλίμπαρ περιμένει από τους παίκτες του να τις βγάλουν κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας.

Θεωρητικά ο Ολυμπιακός έχει όντως το πιο εύκολο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Δεν μπορούμε όμως να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι θα είναι ευκολότερο από τα ματς με Αστέρα και Παναιτωλικό. Μην ξεχνάμε άλλωστε πόσες φορές έχει πάρει βαθμούς ο Βόλος από τους Πειραιώτες στο παρελθόν.

Εύκολο λοιπόν. θα το κάνει ο Ολυμπιακός εφόσον δεν πετάξει άλλο ένα ημίχρονο... Ο Βόλος δεν κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη για να χάσει με κάτω τα χέρια. Κατεβαίνει για να πάρει αποτέλεσμα με κάθε τρόπο, γιατί καίγεται έστω για έναν βαθμό.