Επτά ώρες απόρθητη η εστία του Ολυμπιακού!

Για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός τρέχει ένα τόσο μεγάλο σερί αγώνων διατηρώντας το μηδέν στα μετόπισθεν.

Επτά ώρες απόρθητη η εστία του Ολυμπιακού!

Όλη η κουβέντα είχε επικεντρωθεί τόσο καιρό στους επιθετικούς και στο ότι ο Ολυμπιακός δεν βάζει γκολ. Είναι αλήθεια αυτό, όμως η ομάδα του Πειραιά έστω και με τεράστια δυσκολία, ακόμα κι αν χρειαστεί να χάσει σωρεία ευκαιριών ένα γκολ το βρίσκει στα παιχνίδια της. Μόνο με τον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ δεν το βρήκε και έχασε.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο η επίθεση για να έρθουν οι νίκες και τα μεγάλα αποτελέσματα. Χρειάζεται και καλή άμυνα, η οποία να τρέχει το δικό της σερί. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία του παιχνίδια έχει βρει σταθερότητα στα μετόπισθεν. Τέσσερα ματς χωρίς να έχει δεχτεί γκολ μετράει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και σε αυτά έχει ισάριθμες νίκες. Οι δύο είναι με 1-0 και άλλες δύο με 2-0.

Με 1-0 έχει πάρει τα δύο ματς του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα και τον Άρη, ενώ με 2-0 το ματς του Europa League με τη Ντουντελάνζ και εκείνο του Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Αν λάβουμε υπόψη ότι τελευταία φορά δέχτηκε γκολ στο 35΄του αγώνα με τον ΟΦΗ, η εστία του Ολυμπιακού παραμένει απόρθητη επί 7 ώρες!

Και σε αυτά τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν ήταν καταιγιστικός στην επίθεση, όμως βρήκε το γκολ και το σημαντικό είναι πως κράτησε το μηδέν στην άμυνα του. Ένας συνδυασμός είναι όλα αυτά που οδηγούν τους «ερυθρόλευκους» σε νίκες. Η άμυνα τρέχει το δικό της σερί, το πρώτο μεγάλο από την αρχή της σεζόν. Σε κανένα άλλο σημείο της αγωνιστικής περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» δεν συμπλήρωσαν μία σειρά αγώνων με μηδέν παθητικό.