Το «άλλο» γκολ των Νάτχο, Κούτρη, Χασάν

Η απόλυτη συνεργασία των τριών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού προβλήθηκε για το γκολ της νίκης στο «Βικελίδης», αλλά δεν ήταν μόνο αυτή...

Το «άλλο» γκολ των Νάτχο, Κούτρη, Χασάν

Ήταν πράγματι ένα τέρμα χάρμα ιδέσθαι αυτό που σημείωσε ο Ολυμπιακός στην Θεσσαλονίκη και με το οποίο κατέκτησε τη μεγάλη και σημαντική νίκη επί του Άρη. O Μπίμπαρς Νάτχο είδε τον Λεονάρντο Κούτρη ελεύθερο στην απέναντι πλευρά και του πέρασε μια μπαλιά ακριβώς εκεί που την περίμενε τρέχοντας ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού. Το γύρισμα με τη μία ήταν καταπληκτικό, με τον Αχμέντ Χασάν να έχει πάρει ιδανική θέση μέσα στην περιοχή, όπως πρέπει και ξέρει να κάνει ένας κλασικός σέντερ φορ, έτσι ώστε να έχει απλή δουλειά για να σπρώξει την μπάλα στην εστία και να σκοράρει.

Ήταν μία φάση για την οποία αποθεώθηκε η ομαδική συνεργασία των συγκεκριμένων παικτών που δικαίως απέσπασαν τη μερίδα του λέοντος στις κριτικές και στα συγχαρητήρια για τη συμβολή τους στη νίκη της ομάδας τους. Δεν ήταν, όμως, μόνον αυτό για το οποίο πρέπει να επιβραβευτούν. Ας θυμηθούμε:

Στο 5΄ο Χασάν κάνει καταπληκτική κίνηση για να μπερδέψει τους στόπερ του Άρη και να αφήσει την μπάλα στον αμαρκάριστο Φορτούνη που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης.

Στο 75΄ ο Νάτχο βλέπει και πάλι με θαυμαστή ψυχραιμία συμπαίκτη του σε θέση βολής, πασάροντας στον Ποντένσε ο οποίος καθυστέρησε να εκτελέσει τόσο όσο χρειάστηκε στον Σόουζα να πάρει καλή θέση και να κόψει την πορεία της μπάλας προς την εστία της ομάδας του.

Και στο 79΄ μπάλα πάει από αριστερά με πάσα προς την άλλη πλευρά της περιοχής του Ολυμπιακού εκεί όπου την περιμένει σαν δώρο ο Γιουνές για να σουτάρει από κοντά και να ισοφαρίσει. Ο Κούτρης βρίσκεται στην ιδανική θέση, έχει κάνει εξαιρετική κίνηση κάλυψης του χώρου και διώχνει σωτήρια προτού ο σέντερ φορ του Άρη μπορέσει να καταλάβει τι έχει συμβεί.

Τρεις καθοριστικές ενέργειες, με ουσιαστικότερη τελικά την τελευταία, οι οποίες ήταν αντίστοιχου επιπέδου με τη φάση που πρωταγωνίστησαν οι τρεις συγκεκριμένοι «ερυθρόλευκοι»...