Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Έκανε αυτό που έπρεπε…

Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, είχε σωστή πνευματική προσέγγιση στον αγώνα, βρήκε γρήγορο γκολ και επικράτησε με σκορ 2-0 του Άρη στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Έκανε αυτό που έπρεπε…

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο… προσεκτικός, ήταν σοβαρός, συνειδητοποιημένος και έφτασε στην επικράτηση με 2-0 επί του Άρη στη Λεωφόρο παραμένοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» έβαλαν από νωρίς το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό, επέβαλαν τη δική τους φιλοσοφία στον αγώνα και παρά τα «σκαμπανεβάσματα» και τα μικρολάθη στην άμυνα έφτασε στη νίκη.

Οι Θεσσαλονικείς αντίθετα δεν εκμεταλλεύτηκαν την ψυχολογική πίεση των γηπεδούχων, άρχισαν το ματς «πελαγωμένοι» και δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και πίεσε ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα είχε ένα γκολ με τον Μπακασέτα στο 3’ , ένα δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο 18’ και τέσσερις συνολικά καθαρές φάσεις για γκολ.

Όμως οι παίκτες του Τερίμ δεν «τελείωσαν» το παιχνίδι εκεί και ο Άρης άρχισε από το 35’ κι έπειτα να ισορροπεί πρώτα στο μυαλό του την κατάσταση και μετά στον αγωνιστικό χώρο βρίσκοντας κάποιες φάσεις,

Ο Άρης είχε πρόβλημα στο κέντρο του, καθώς χρειαζόταν ένταση και δύναμη στον άξονα και δεν του έδινε αυτά τα στοιχεία κανείς εκ των Ζουλ, Τζούρασεκ, ενώ αντίθετα οι Ζέκα και Τσέριν είχαν κυριαρχήσει.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία με μια κεφαλιά το Ζαμόρα, που πέρασε ελάχιστα άουτ, αλλά στο 51’ ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη.

Το είχε υποδείξει ο διαιτητής Αλ Χακίμι μέσω VAR, καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Σουλεϊμάνοφ, που ήταν στο τείχος.

Ο ρυθμός έπεσε από το 65’ και έπειτα με τον Άρη να προσπαθεί χωρίς επιτυχία να αλλάξει την κατάσταση και τους «πράσινους» να έχουν περισσότερο στο μυαλό τους πως θα τελειώσει το παιχνίδι χωρίς… περιπέτειες κάτι που το κατάφερε παίρνοντας τη νίκη με το τελικό 2-0.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- Άρης 2-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ Χακίμ (Σουηδίας)

Σκόρερς: Μπακασέτας (3’), Ιωαννίδης (51’)

Κίτρινες: Μλαντένοβιτς (24’), Αράο (85΄) – Οντουμπάτζο (55’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Ντραγκόφσκι- Ούγκο, Ακαϊντιν, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς- Ζέκα, Τσέριν (80’ Αράο) – Μπακασέτας (89’ Βιλένα), Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Μπερνάρ-Ιωαννίδης (80’ Σπόραρ)

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα- Μπράμπετς, Ρόουζ, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (71’ Φεράρι) - Τζούρασεκ (46’ Μανού Γκαρθία), Νταρίντα- Ζαν Ζουλ (71’ Βέλεθ), Ζαμόρα, Σουλεϊμάνοφ (84’ Φετφατζίδης )- Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ)