AEK - ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Με ανατροπή στην... ανατροπή ο «δικέφαλος»!

Η ΑΕΚ, που προηγήθηκε αρχικά, ήταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο (1-2) αλλά το γύρισε στην επανάληψη χάρη σε τρεις στημένες μπάλες και τέρματα των νεοεισελθόντων Πόνσε (2) και Λιούμπιτσιτς. Έτσι παρέμεινε επικεφαλής της βαθμολογίας

AEK - ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Με ανατροπή στην... ανατροπή ο «δικέφαλος»!

Ως πρώτη της βαθμολογίας θα πάει στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της η ΑΕΚ αφού, σε ένα ματς που είχε περισσότερο σασπένς του αναμενομένου, χάρη στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικράτησε με το εμφατικό 4-2!

Αφού πρώτα, πάντως, χρειάστηκε να γυρίσει το ματς από 1-2 το οποίο είχε κάνει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» εξουδετερώνοντας το αρχικό της προβάδισμα!

Με περιορισμένο ροτείσον και μόνο τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς (ο Χατζισαφί, στόπερ, ξανά, ελλείψει του τιμωρημένου Κάλενς ο Λιβάι αντί του Πόνσε κι ο Σιμάνσκι αντί του Γιόνσον) παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα.

Μάλιστα η τρίτη του αλλαγή ήταν και ...φαρμακερή για τους φιλοξενούμενους αφού ο Πολωνός στο τέταρτο (μετά από ένα ...τυπικό ξεκίνημα της ΑΕΚ στο ματς) άνοιξε το σκορ με διαγώνιο πλασέ, έπειτα από την έβδομη ασίστ του Άμραμπατ.

Το ματς έδειχνε να έχει μπει για... ύπνο, αφού η ΑΕΚ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες αλλά η εξαιρετικά αποτελεσματική ομάδα του Γρηγορίου (χωρίς Εραμούσπε, Καραχάλιο, Ροσέρο, Παμλίδη, Νάγκι και Ριένστρα) όχι μόνο ισοφάρισε (35') με τον ντεμπιτάντ Σομποτσίνσκι να κάνει το 1-1 με μονοκόμματο σουτ μετά από φάουλ του Τσοάυση και κεφαλιά του Τζίμα, αλλά ένα λεπτό πριν τα 45' γύρισε το ματς... τούμπα!

Ο Tζίμας πήρε την μπάλα, από τον Λεό στα δεξιά της περιοχής συνέκλινε και με, άπιαστο, αριστερό, φαλτσαριστό, σουτ την έστειλε στο δεξί «Γ» του Στάνκοβιτς!

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αλμέιδα τα άλλαξε όλα βγάζοντας τον Λιβάι και βάζοντας τον Πόνσε, τον Σιντιμπέ, βάζοντας τον Λιούμπιτσιτς και τον Μάνταλο αντί του Tσούμπερ και με τρεις στημένες μπάλες μεταξύ 69' και 79' βρήκε ισάριθμα γκολ για το 4-2

Στο 69' από φάουλ του Μάνταλου σκόραρε με κεφαλιά ο Πόνσε, στο 74' ο Λιούμπιτσιτς με το... γόνατο μετά την κεφαλιά πάσα του Χατζισαφί (από κόρνερ του Ελίασον) και στο 79' με νέα κεφαλιά ο Πόνσε από φάουλ του Μάνταλου!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ –ΠΑΣ ΓΙΑΝΙΝΝΑ 4-2

Γήπεδο: Opap Arena (N. Φιλαδέλφεια)

Σκόρερς: 15’ Σιμάνσκι, 69', 79' Πόνσε, 74' Λιούμπιτσιτς – 35’ Σομποτσίντσκι, 44’ Tζίμας

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας).

Κίτρινες κάρτες: - Τζίμας (39’), Ντεμίρ (50'), Σούλης (65’), Σόρια (90’), Μπεγκάλα (90+1’)

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς-Σιντιμπέ (57’ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (78’ Mήτογλου)-Σιμάνσκι (57’ Γιόνσον), Πινέδα-Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ (57’ Μάνταλος)-Γκαρσία (46’ Πόνσε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γρηγορίου): Σούλης-Σόρια, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Τσαούσης- Λιάσος, Τζίνο (84’ Μπεγκάλα) – Ντεμίρ (64’ Οσέι), Ροσάλες (75’ Κόντε), Τζίμας (75’ Πανάγου) – Λεό (84’ Kύρκος).