Μάντζιος: «Με ώθηση από το καλό σερί κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Ο προπονητή του Άρη, Άκης Μάντζιος, μίλησε για το αυριανό (28/2) παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα.

Μάντζιος: «Με ώθηση από το καλό σερί κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Ο Άρης φιλοξενείται αύριο (28/2) από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με στόχο να δώσει συνέχεια στα θετικά του αποτελέσματα στην Super League. Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Άκης Μάντζιος, μιλώντας στην NOVA είπε για το ματς με τους «πράσινους»:

Για το αυριανό παιχνίδι: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το γνωρίζουμε αυτό. Θα είναι ένα ντέρμπι. Εμείς ερχόμαστε από ένα σερί καλών παιχνιδιών και βαθμών. Πάμε, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, με ένα γεμάτο ρόστερ, στοχεύοντας να νικήσουμε»

Αν οι δύο εντός έδρας ισοπαλίες του Παναθηναϊκού θα παίξουν ρόλο: «Για εμάς όχι! Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι πώς θα λειτουργήσουμε εμείς ως ομάδα. Απέναντί μας έχουμε μια μεγάλη ομάδα, η οποία μπορεί στα τελευταία παιχνίδια να μην έχει τα αποτελέσματα που θέλει, αλλά οι μεγάλες ομάδες είναι πάντα υποχρεωμένες να αντιδρούν. Αναλύσαμε τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη»

Για τα οκτώ σερί αήττητα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στους «κίτρινους»: «Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα καλό κλίμα στα αποδυτήρια, γιατί κάθε καλό αποτέλεσμα βοηθάει πολύ. Επιπλέον, είναι μια περίοδος κατά την οποία έχουμε “μαζευτεί” ως ομάδα (σ.σ. έχουν επιστρέψει οι τραυματίες και οι απόντες για άλλους λόγους). Έχουν επανέλθει σχεδόν όλοι οι παίκτες και είναι υγιείς. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να διαχειριστούμε τα παιχνίδια καλύτερα, γιατί είχαμε πολλά συνεχόμενα σε μικρό διάστημα. Γενικότερα, έχουμε καλή ψυχολογική διάθεση στα αποδυτήρια κι αυτό μας δίνει ώθηση».

Αν ο Άρης αντιμετωπίζει τα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου ως πρόβα τζενεράλε για τα πλέι οφ: «Όχι, δεν θα το έλεγα αυτό. Έχουμε δύο ντέρμπι, με τα οποία θα κλείσουμε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα ακολουθούν ένα παιχνίδι Κυπέλλου, που μας ενδιαφέρει άμεσα, και μετά τα πλέι οφ. Όταν τελειώσουμε και με το παιχνίδι Κυπέλλου θα ασχοληθούμε με τα πλέι οφ»

Αν ο στόχος της τέταρτης θέσης κάνει τη νίκη αναγκαία στο αυριανό παιχνίδι: «Πρέπει να κερδίζουμε για να πλησιάζουμε στην πρώτη τετράδα. Είμαστε εννιά βαθμούς πίσω από την τέταρτη θέση αυτή τη στιγμή. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να έχουμε βελτίωση σε πολλούς τομείς και να παίρνουμε βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα και στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι»