Ολυμπιακός: Τι πρέπει να θυμηθεί και τι να αλλάξει στο Αγρίνιο

Ο Ολυμπιακός παίρνει νίκες στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, αλλά με μία ιδιαιτερότητα. Τι σημαντικό έχουν πετύχει εκεί Ποντένσε και Μασούρας. 

Ολυμπιακός: Τι πρέπει να θυμηθεί και τι να αλλάξει στο Αγρίνιο

Ο Ολυμπιακός παίζει την Τετάρτη (28/2 - 17.00) στην έδρα του Παναιτωλικού, έχοντας εκεί πολύ καλή παράδοση και φυσικά μοναδικό στόχο τη νίκη και τη διατήρηση σε θέσεις ανταγωνισμού στη βαθμολογία, συνεχίζοντας το θετικό πρόσημο της παρουσίας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο.

Στο Αγρίνιο τα τελευταία χρόνια συμβαίνει το εξής για τον Ολυμπιακό. Κερδίζει ως συνήθως τον Παναιτωλικό, αλλά με δυσκολία. Και με τις νίκες να έρχονται στο δεύτερο μέρος.

Πέρυσι στο 2-0 είχαν σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο Μπιέλ και Βαλμπουενά.

Πρόπερσι στο 2-1 ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Τικίνιο, ισοφαρίστηκε και πήρε τη νίκη με τον Ελ Αραμπί στο β' μέρος.

Και πριν από τρία χρόνια, πάλι είχε νικήσει με 2-1, πάλι με το νικητήριο γκολ από τον Ελ Αραμπί στην επανάληψη. Είχε ανοίξει το σκορ ο Φορτούνης κι ο Παναιτωλικός είχε ισοφαρίσει.

Τι πρέπει να κάνει τώρα η πειραϊκή ομάδα για να αποφύγει τέτοιες περιπέτειες, όπως αυτές της προηγούμενης τριετίας και σαν εκείνη προ ημερών με τον Αστέρα στην έδρα του;

Μα φυσικά ό,τι είχε κάνει τα αμέσως προηγούμενα χρόνια στο ίδιο γήπεδο. Να μπει δυνατά, να ανοίξει το σκορ και να πάρει άνετες νίκες. Άλλωστε παίκτες του που θα αγωνιστούν το απόγευμα της Τετάρτης ξέρουν τον τρόπο.

Το 2019-20 ο Ποντένσε είχε βάλει γκολ στο 6' κι ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 3-0, με τα άλλα δύο γκολ από τον Ελ Αραμπί στο πρώτο μέρος.

Και το 2018-19, ο Μασούρας σκόραρε στο 9' και Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-5 (τα υπόλοιπα τέρματα στην επανάληψη)

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Παναιτωλικός τα τελευταία χρόνια έχει νικήσει μια φορά τον Ολυμπιακό με 2-1 για το Κύπελλο αλλά αποκλείστηκε στη ρεβάνς στο Φάληρο στην παράταση κι έχει χάσει άλλη μία με 3-0, πάλι με τους Πειραιώτες να «καθαρίζουν» με προβάδισμα και συνέχεια.

Φέτος ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα που μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια του για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Κάπως έτσι στον πρώτο γύρο άνοιξε το σκορ με τον Ολυμπιακό (στο 13' με τον Χατζηθεοδωρίδη) αλλά έχασε 3-1. Την προηγούμενη αγωνιστική πάλι προηγήθηκε νωρίς (στο 5' με τον... Χατζηθεοδωρίδη), αλλά έχασε επίσης με 3-1 από τον ΠΑΟΚ, αντέχοντας έως το τελευταίο εικοσάλεπτο.

Κι είναι μία ομάδα που μπορεί να έχει γνωρίσει τη συντριβή από τον φορμαρισμένο τότε Παναθηναϊκό με 0-5, αλλά στο ίδιο γήπεδο ισοφάρισε σε 2-2 την ΑΕΚ και της έκοψε βαθμούς.