Ολυμπιακός: Ο Καμπράλ, ο Μασούρας και το νέο φρεσκάρισμα στο Αγρίνιο

Ο Ζοβάνε Καμπράλ έδειξε ότι θέλει χρόνο να προσαρμοστεί, ο Μασούρας δεν έπαιξε λεπτό με τον Αστέρα Τρίπολης και έρχεται το δύσκολο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (28/2), όπου απαιτείται εκ νέου φρεσκάρισμα. 

Ολυμπιακός: Ο Καμπράλ, ο Μασούρας και το νέο φρεσκάρισμα στο Αγρίνιο

Η απουσία του Γιώργου Μασούρα από την ενδεκάδα και κατ’ επέκταση από τα 98 λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο στο Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης, είχε ως αποτέλεσμα να γίνει και σχετική ερώτηση στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά το ματς στη συνέντευξη Τύπου. Ο Βάσκος τεχνικός δεν θέλησε να μιλήσει ονομαστικά, αλλά τόνισε ότι «εγώ κάνω τις επιλογές και διαλέγω τις ενδεκάδες, εγώ παίρνω τις αποφάσεις. Εσείς κρίνετε θετικά ή αρνητικά μετά».

Προφανώς και εκείνος έχει το καρπούζι και το μαχαίρι. Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να παραπονεθεί κάποιος για κακές επιλογές του Μεντιλίμπαρ. Ναι μεν η ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης είχε κάμποσα προβλήματα και ήταν δυσλειτουργική, αλλά κατάλαβε ότι «διάβασε» λάθος το παιχνίδι και έσπευσε να κάνει τρεις αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Ζοβάνε Καμπράλ ήταν εκτός αγώνα. Έμοιαζε σαν να είναι έξω από τα νερά του και να μην έχει προσαρμοστεί ακόμη στην ερυθρόλευκη καθημερινότητα. Οι περισσότεροι περίμεναν τον Μασούρα στο αρχικό σχήμα με τον Αστέρα, αλλά τελικά προτιμήθηκε ο Αφρικανός εξτρέμ.

Το γεγονός ότι ο Καμπράλ ήταν εκτός κλίματος, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να επιστραυτευτεί για τα ματς που ακολουθούν με Παναιτωλικό και Βόλο. Απλώς, είναι σαφές ότι ειδικά τώρα που ο Φορτούνης παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη η παρουσία του Μασούρα στο Αγρίνιο.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι θα πάει με Μασούρα - Ποντένσε στα δύο άκρα με τον Παναιτωλικό, μιας και ο Καμπράλ ίσως πάρει χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο (εφόσον είναι στην αποστολή), ο Φορτούνης να πάρει ανάσες και να δώσει βοήθειες από τον πάγκο και ο Ζέλσον Μάρτινς είναι ακόμη ανέτοιμος και μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση.

Ο Μεντιλίμπαρ που αναγνώρισε τα λάθη του για την εικόνα του πρώτου μέρους με το συγκρότημα της Τρίπολης, έχει μελετήσει ήδη το παιχνίδι με τον Αστέρα, έχει εντοπίσει τις ανορθογραφίες και θα κοιτάξει να βάλει στο κόλπο όλους τους παίκτες του. Όπως έκανε δηλαδή με τον Ιμπόρα που τον ξεκίνησε με τους Αρκάδες, όπως έκανε με τον Ρίτσαρντς, όπως έκανε με τον Καμπράλ (ασχέτως αν δεν τον έβγαλε ασπροπρόσωπο), όπως θα κάνει και τώρα με τον Μασούρα ή τον Κίνι που ίσως περάσει στη θέση του καταπονημένου Ροντινέι. Όλους τους υπολογίζει και κανέναν δεν έχει «στην απέξω». Δεν μπορεί άλλωστε να κάνει και διαφορετικά.