Ολυμπιακός: Όλοι θα χρειαστούν δίπλα στον Κάρμο

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ως σταθερά στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού τον Νταβίντ Κάρμο και έχει δώσει χρόνο σε όλους τους άλλους στόπερ. Γιατί θα τους χρειαστεί όλους. 

Ολυμπιακός: Όλοι θα χρειαστούν δίπλα στον Κάρμο

Είναι προφανές από τα πρώτα του παιχνίδια στον Ολυμπιακό ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ψάχνει το βασικό δίδυμο στόπερ της ομάδας, έχοντας ως σταθερά τον Νταβίντ Κάρμο που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή και πλέον αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της άμυνας.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει δώσει παιχνίδια σε όλους δίπλα στον Κάρμο. Έχουν παίξει ο Ντόη, ο Ρέτσος, ο Μπιανκόν και έκανε το ντεμπούτο του και ο Βέζο στο ματς με τον Αστέρα. Μόνο ο νεαρός Άμπι δεν έχει πάρει ακόμη χρόνο συμμετοχής, αλλά κάτι τέτοιο άλλωστε δεν ήταν άμεσα μέσα στο πρόγραμμα.

Ο Κάρμο είναι ο μοναδικός κλασικός αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός, άρα για την άλλη θέση μπορούν να παίξουν όλοι. Και σίγουρα θα χρειαστούν όλοι σε μία σειρά απαιτητικών αγώνων στους οποίους θα υπάρξουν απουσίες και από κάρτες. Άλλωστε είναι κάποιοι παίκτες στο όριο, ανάμεσά τους κι ο ίδιος ο Κάρμο, στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Ο Μπιανκόν θα εκτίσει στο Αγρίνιο την ποινή της μιας αγωνιστικής.

Ο Ρέτσος είχε πάει πολύ καλά στη Βουδαπέστη, ο Βέζο στο ματς με τον Αστερα έδειξε έτοιμος και έμπειρος, ο Ντόη έχει πολλά παιχνίδια φέτος, ο Μπιανκόν έχει κάνει καλά ματς αλλά στο τελευταίο είχε απροσεξίες που οδήγησαν τον προπονητή στην αλλαγή του.

Δεν γίνονται όλα τέλεια στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, ακόμη και με την παρουσία του Κάρμο. Χρειάζεται κι άλλη βελτίωση, όπως φυσικά και «χημεία». Ειδικά στον τρόπο αντιμετώπισης των στατικών φάσεων. Σε αυτό το σημείο της σεζόν δεν μπορούν να δουλευτούν πράγματα γιατί οι αγώνες είναι πιο πολλοί από τις προπονήσεις, αλλά είναι απαραίτητο να γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια απ' όλους.