Η διοίκηση του Άρη μπροστά σε αποφάσεις

Ο Αρης έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, κατέστρεψε το εντυπωσιακό ξεκίνημα στην αρχή της περιόδου και έσβησε τον ενθουσιασμό κόσμου και παικτών.

Η διοίκηση του Άρη μπροστά σε αποφάσεις

Σε αντίθεση με τα τελευταία παιχνίδια, ο Άρης ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως χωρίς γκολ δεν μπορείς να κερδίσεις. Και παρά το γεγονός πως ο Άρης συνολικά πετυχαίνει 1 γκολ σε κάθε 7,8 τελικές προσπάθειες (10 γκολ σε 78 τελικές), στα τέσσερα σερί ματς που έχασε με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, πέτυχε 1 γκολ σε 33 τελικές προσπάθειες, ενώ στις τέσσερις νίκες είχε 9 σε 35 τελικές!

Ε, τα πράγματα είναι απλά. Με τόσο άθλια στατιστικά δεν κερδίζεις. Ακόμη και η δικαιολογία για την υψηλή δυσκολία των αγώνων αυτών, πάει περίπατο αν αναλογιστεί κανείς τις ευκαιρίες που έχασε ο Άρης. Με τον Πανιώνιο είχε 11 τελικές. Με τον ΠΑΟΚ 9. Με την ΑΕΚ 7. Αν είχε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όλα θα ήταν διαφορετικά. Πως το λέει ο κόσμος στην κερκίδα; «Βάλε γκολ, βάλε γκολ, Άρη είμαι γκολ…».

Βέβαια δεν είναι αυτό το μοναδικό πρόβλημα. Είναι η μονοτονία στην επίθεση με τα δύο δυνατά χαρτιά στα άκρα. Είναι η δυσκολία να προωθήσει την μπάλα στους επιθετικούς. Είναι η ποδοσφαιρική αφέλεια σε πολλά παιχνίδια (κόντρα στον Ολυμπιακό διορθώθηκε). Είναι οι τόσες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Είναι πολλά.
Η διοίκηση του Άρη έχει την ευθύνη να επιλέξει πως θα πορευτεί. Μπορεί να στηρίξει τον προπονητή και να πάει μαζί του μέχρι τέλους με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει παντού για τη νίκη, όπως δηλώνει ανοιχτά ο Πάκο Ερέρα.

Μπορεί να ταρακουνήσει την ομάδα επιλέγοντας νέο προπονητή με στόχο όσο είναι νωρίς να προσπαθήσει να μην χάσει τον στόχο, που ξεκάθαρα είναι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Υπάρχει και η απόφαση της ενίσχυσης τον Ιανουάριο, με παίκτες που λείπουν από το ρόστερ και θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση.

Εύκολο ή δύσκολο, η διοίκηση του Άρη πρέπει να αποφασίσει. Πάντως για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν είναι φανερό ότι υπάρχει θέμα προπονητή.