Τετέι - Μπέος: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της καταγγελίας του Ανδρέα Τεττέι για ρατσιστική επίθεση από τον Αχιλλέα Μπέο.

Τετέι - Μπέος: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

Δύο ώρες κράτησε η εκδίκαση της καταγγελίας του Ανδρέα Τεττέι για ρατσιστική επίθεση από τον Αχιλλέα Μπέο. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Οι δύο πλευρές έχουν προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (28/2) για να υποβάλουν τα υπομνήματα τους.

Στην κατάθεσή του ο ποδοσφαιριστής της Κηφισιάς είπε: «Έπεσα κάτω από ένα πεντακάθαρο φάουλ που μου έκανε φάουλ ο αντίπαλος μου. Άκουσα από τον πάγκο κάποιον να λέει μόνος του ‘έπεσε η μαϊμού’ και το είπα στον διαιτητή. Δεν ήξεραν ποιος είναι, καθώς δεν τον είδα. Ζήτησα από τον διαιτητή να κάνει κάτι αλλά μου είπε πως δεν άκουσε κάτι, ούτε αυτός, ούτε ο τέταρτος. Δεν νιώθω μαϊμού, νιώθω άνθρωπος. Πρώτη φορά ακούω να μου λένε κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βόλου ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων: «Είμαι τελείως αντίθετος με τις ενστάσεις των δικηγόρων. Θέλω να μπείτε στην ουσία. Πρέπει να ξέρετε με τι άνθρωπο μιλάτε. Δεν θα μακρηγορήσω. Ως μετανάστης στις ΗΠΑ συνεργάστηκα με κάθε είδους εθνικότητα και χρώματα. Το 2011 βίωσα τη μεγαλύτερη αδικία που έχει υποστεί άνθρωπος. Λόγω μνημονίων πολιτικοί απατεώνες χρησιμοποίησαν επίορκους φυλακές και μπήκα φυλακή. Για να μπερδέψουν τον κόσμο. Η συνέχεια γνωστή, αθωώθηκα πανηγυρικά. Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα. "Ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε". Ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και πήγε προς τον διαιτητή. Να μου πείτε από που προκύπτει ότι είναι ρατσιστικό; Φέρτε επιστήμονες γλωσσολόγους. Μερικά δημοσιογραφικά σκουπίδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και με γνωστές πρακτικές το χρησιμοποίησαν. Μέσω της τεχνικής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά. Δεν λέω ότι δεν είπα τη λέξη μαϊμού. Προσπάθησε να κοροϊδέψει τον διαιτητή».