Ολυμπιακός: Τεράστιο κέρδος και η άνοδος του Ποντένσε

Ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αυτό είναι ένα τεράστιο κέρδος για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Τεράστιο κέρδος και η άνοδος του Ποντένσε

Αυτή τη φορά τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά για τον Ολυμπιακό. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν πήγε στο Καραϊσκάκη για να χάσει, αλλά για να παλέψει και λίγο έλειψε να φύγει με γεμάτα τα χέρια. Η ομάδα της Αρκαδίας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κούραση του αντιπάλου και μέχρι ενός σημείου τα κατάφερνε.

Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός άφηνε βαθμούς η εικόνα του δεν ήταν κακή. Ήταν μία ομάδα που δημιουργούσε, που έβαζε τη μπάλα στην περιοχή του Αστέρα. Μπορεί να μην κατάφερνε να βγάλει τη μεγάλη φάση, αλλά και οι Αρκάδες δεν έζησαν και ένα εύκολο βράδυ στο Φάληρο.

Το ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό θα πρέπει να το παίρνουμε σιγά σιγά απόφαση. Ένα άλλο κέρδος της ομάδας του Πειραιά είναι ο Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έδειχνε να είναι… χαμένος πριν έρθει ο Μεντιλίμπαρ. Είχε αρπαχτεί με τον Μαρτίνεθ, στη συνέχεια αρπάχτηκε και με τον Καρβαλιάλ και γενικά ο Ολυμπιακός δεν είχε πάρει από τον Πορτογάλο όσα περίμενε.

Ο Ποντένσε έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη στην Τούμπα και με τον Αστέρα ήρθε από τον πάγκο και έκανε την ανατροπή. Κέρδισε το πέναλτι και έχει φτιάξει τη φάση που γίνεται το 2-1. Πλέον δείχνει και αυτός ότι βγάζει στο χορτάρι τον καλό του εαυτό και αν συνεχίσει να δίνει στην ομάδα του Πειραιά τότε τα κέρδη θα είναι μεγάλα.

Φαίνεται πάντως και από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ότι ο Πορτογάλος το απολαμβάνει πλέον. Τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο και το ίδιο έκανε και με τη Φερεντσβάρος. Ο Ποντένσε δεν έχει σχέση με αυτόν Ποντένσε που βλέπαμε το προηγούμενο διάστημα και του ζητούμενο είναι να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, διότι είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.