Ολυμπιακός: Οι αλλαγές πολυτελείας με Αστέρα και το «πάλι καλά» που πρέπει να λένε στον Παναθηναϊκό!

Ο Ολυμπιακός χάρη στην ποιότητα του ρόστερ του κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς με τον εξαιρετικά στημένο Αστέρα Τρίπολης. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός εύκολα θα μπορούσε να χάσει από την Κηφισιά.

Ολυμπιακός: Οι αλλαγές πολυτελείας με Αστέρα και το «πάλι καλά» που πρέπει να λένε στον Παναθηναϊκό!

Για ακόμη μία αγωνιστική γίναμε σοφότεροι. Ειδικά στην περίπτωση των δύο «αιωνίων», όσο περνούν οι μέρες αντιλαμβανόμαστε ότι είναι θέμα χρόνου να πέσει στην 4η θέση ο Παναθηναϊκός.

Το «τριφύλλι» έμεινε στις δάφνες της νίκης επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο στις 4 Φεβρουαρίου. Μια νίκη που οφειλόταν έως έναν βαθμό και στο ανεκδιήγητο κοουτσάρισμα του Κάρλος Καρβαλιάλ. Από εκείνο το ματς απέκτησε ψυχολογία, κέρδισε με καλό ποδόσφαιρο στην Τούμπα για το Κύπελλο, αλλά μετά από το διπλό κόντρα στον ΠΑΟΚ τον πήρε η κάτω βόλτα, φέρνοντας 2-2 με τη Λαμία, παίρνοντας στα πέναλτι την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ με απογοητευτική εμφάνιση και φέρνοντας 1-1 με την Κηφισιά σε ένα ματς που θα μπορούσε εύκολα να μην πάρει ούτε τον βαθμό!

Ο δε Ολυμπιακός ακολουθεί την ακριβώς αντίθετη διαδρομή το τελευταίο 20ήμερο. Ακόμη κι αν έχανε βαθμούς με τον Αστέρα Τρίπολης, η εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες σε Καραϊσκάκη και Λεωφόρο ήταν η... μέρα με τη νύχτα.

Από τη μία έβλεπες έναν Ολυμπιακό που χάρη στις ποιοτικές διορθωτικές κινήσεις του Μεντιλίμπαρ από τον πάγκο, είχε πιάσει από τον λαιμό τον Αστέρα Τρίπολης, τον είχε κλείσει στην περιοχή του και προσπαθούσε με λύσσα να βρει δύο γκολ για τη νίκη, τα οποία τελικά τα βρήκε. Μπορεί να μην έκανε τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά πίεζε ασφυκτικά για να σπάσει την άμυνα - μπετόν του Αστέρα.

Από την άλλη έβλεπες έναν Παναθηναϊκό που μετά την αποβολή του Σένκεφελντ, δέχτηκε αμέσως γκολ από την Κηφισιά και στο τέλος θα πρέπει να λέει «πάλι καλά» που δεν έχασε κιόλας!

Ο Ολυμπιακός υπέφερε, όπως πολύ σωστά είπε ο προπονητής του, ο οποίος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Δίχως δεύτερη σκέψη προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο 46[, γιατί δεν του άρεσε η επιπολαιότητα του πρώτου 45λέπτου σε άμυνα και επίθεση. Η είσοδος του Ποντένσε αποδείχθηκε καθοριστική και εννοείται ότι ήταν πολύ πιο κομβική από την παρουσία του σκόρερ Ελ Κααμπί.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός καλείται να ανέβει έναν «Γολγοθά» και μεγάλος αντίπαλός του έως τη διακοπή του Μαρτίου είναι να βρει τρόπους να νικήσει και την καταφανέστατη κόπωση αρκετών ποδοσφαιριστών του. Με τον Αστέρα βρήκε λύσεις. Με τον Παναιτωλικό τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα. Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας παίζει με τον Βόλο στο Φάληρο και οι Θεσσαλοί παρότι τους έχει πάρει για τα καλά η... κατηφόρα, δεν έχουν σκοπό να παραδώσουν τα όπλα στο Καραϊσκάκη. Μετά ακολουθούν Μακάμπι μέσα, 1η αγωνιστική πλέι οφ στο Φάληρο, Μακάμπι έξω και 2η αγωνιστική πλέι οφ εκτός έδρας.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. Εκείνος θα πρέπει να βρει τις λύσεις που βρήκε και με τον Αστέρα, γιατί αποδείχθηκε ότι κάποιες από τις επιλογές που έκανε στην ενδεκάδα δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Ο Έσε από τη θολούρα που είχε λόγω κόπωσης, έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Αρκετοί παίκτες του δεν είχαν την απαιτούμενη ένταση. Ο Καμπράλ ήταν εκτός αγώνα. Μπήκε ο Ποντένσε και «καθάρισε» ξανά με «συνεργάτη» τον Ελ Κααμπί και τον συγκινητικό Αντρέ Όρτα που έβγαλε ένα 90λεπτο στα... κόκκινα. Απλώς θα πρέπει κι άλλοι να ακολουθήσουν τον δρόμο που έχει χαράξει ο Ποντένσε. Θα υπάρξει βραδιά που ο Πορτογάλος δικαιολογημένα μπορεί να μην τραβήξει. Οπότε, θα πρέπει κι άλλος να βγει μπροστά.

Μας περιμένουν καυτά πλέι οφ, στα οποία είναι πολύ πιθανό ο Παναθηναϊκός να μπει ως 4ος και ο Ολυμπιακός ως 3ος. Με την εικόνα που παρουσιάζει το τριφύλλι», δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι θα πάρει εξάποντο με Άρη στη Λεωφόρο και ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Και μην ξεχνάμε ότι εκκρεμεί και η απόφαση από το CAS.