Όταν κλείνει τα αφτιά του θα δικαιώνεται ο Μαρτίνς

Το πήρε πάνω του, έκανε τις επιλογές που θεωρούσε σωστές και του έδωσαν ένα σπουδαίο «διπλό» στο πρωτάθλημα, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος.

Όταν κλείνει τα αφτιά του θα δικαιώνεται ο Μαρτίνς

Το «διπλό» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν το αποτέλεσμα που έψαχνε ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι η πιο μεγάλη νίκη που έχει κάνει μέχρι τώρα η ομάδα του Πειραιά και μάλιστα τη συνδύασε με την πρώτη απώλεια του ΠΑΟΚ. Σε μία αγωνιστική που οι Θεσσαλονικείς έχασαν τους πρώτους τους βαθμούς οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μία μεγάλη νίκη.

Από το ματς με τον Άρη προκύπτουν διάφορα θέματα, όμως, θα σταθούμε στον Πέδρο Μαρτίνς. Ποιος είναι ο λόγος; Ο Πορτογάλος προπονητής έδειχνε το τελευταίο διάστημα να είναι πιεσμένος και είναι λογικό από τη στιγμή που κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού. Από την άλλη έδειχνε να δίνει σημασία σε αρκετά πράγματα που ίσως δεν του έβγαιναν σε καλό. Όπως για παράδειγμα τι γράφει ο Τύπος, τι λέει ο κόσμος και γενικά τι θέλει ο ένας και ο άλλος.

Για το παιχνίδι με τον Άρη γινόταν κουβέντα για την επίθεση. Η χρησιμοποίηση του Αχμέντι Χασάν έμοιαζε να είναι ρίσκο, όμως, ο Μαρτίνς επέμεινε, τον έβαλε και δικαιώθηκε. Ο Αιγύπτιος δεν τον δικαίωσε μόνο με το γκολ που έβαλε, αλλά με τη συνολική του απόδοση στο παιχνίδι. Ακόμα και στην τεράστια ευκαιρία του 5' που δεν την κάνει γκολ ο Φορτούνης ο Χασάν κάνει τρομερή κίνηση και τραβάει πάνω του όλη την άμυνα του Άρη. Αυτό είναι το ένα για το οποίο δικαιώθηκε ο Μαρτίνς και έκλεισε τα αφτιά του κάνοντας αυτό που εκείνος θεωρεί σωστό.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τον Ζοσέ Σα. Από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης έχει ξεκινήσει να τον βάζει και στο πρωτάθλημα. Δεύτερο σερί ματς που παίζει στη Super League. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι ο «Γιαννιώτης πρέπει να παίζει». Τι έκανε και σε αυτή την περίπτωση ο Μαρτίνς; Έκλεισε τα αφτιά του έβαλε ξανά τον Σα και τον είδε στο 35' να βγάζει την κεφαλιά του Ντιγκινί. Φυσικά τον δικαίωσε ξανά ο Μπουχαλάκης, αλλά και μόνιμα χρυσή του αλλαγή, ο Μπίμπαρς Νάτχο, ο οποίος μπαίνει και καθορίζει τα παιχνίδια.

Ο Μαρτίνς δείχνει το τελευταίο διάστημα μία αλλαγή στον τρόπο που χειρίζεται την ομάδα. Ακούει, συμβουλεύεται, αλλά φαίνεται να μην επηρεάζεται. Θα είναι μεγάλο κέρδος και για τον ίδιο να μην ασχολείται με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και αυτή δεν είναι μόνο εκτός των τειχών του Ρέντη.