Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ανατροπή με «καυτό» Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός τα… χρειάστηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αλλά πήρε τη νίκη με σκορ 2-1. Προηγήθηκαν οι Αρκάδες στο 45’ με τον Γιαμπλόνσκι, ισοφάρισε με πέναλτι ο Ελ Κααμπί στο 79’ και έκανε το 2-1 ο Μαροκινός στο 87’.

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ανατροπή με «καυτό» Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός προερχόταν από μία σειρά δύσκολων αγώνων που είχε πανηγυρίσει τρεις συνεχόμενες νίκες, αλλά τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης τον οποίο και νίκησε με σκορ 2-1. Οι Πειραιώτες χρειάστηκαν να κάνουν ανατροπή κόντρα στους Αρκάδες για να πάρουν τη νίκη απέναντι σε μία αξιόμαχη ομάδα που κατέθεσε και τη ψυχή της στο γήπεδο. Ο Αστέρας που είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Τσιφτσή προηγήθηκε στο 45’ με τον Γιαμπλόνσκι, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη χάρη στα δύο γκολ του Ελ Κααμπί (79’ πεν., 87’).

Ροτέισον από Μεντιλίμπαρ

Με πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Φερεντσβάρος παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Ρίτσαρντς, Μπιανκόν, Ιμπόρα, Καμπράλ και Ναβάρο ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της ομάδας του Πειραιά με τον Μεντιλίμπαρ να κάνει ροτέισον για να μπορέσει να βγάλει το δύσκολο πρόγραμμα. Από την άλλη ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με 4-5-1 με τον Μάντζη μοναδικό προωθημένο και τους Ζουγλή, Κρεσπί και Σίτο να κινούνται πίσω του.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα και είχε κλείσει τους Αρκάδες στο μισό γήπεδο. Ο Μεντιλίμπαρ αυτό που ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του ήταν γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας για να μπορέσουν να βρουν διαδρόμους απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε αρκετά κλειστά. Οι Αρκάδες στην ουσία είχαν παραταχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τριπλή ζώνη άμυνας, αλλά στο μυαλό τους είχαν να χτυπήσουν και σε κόντρα επίθεση. Δεν πήγαν στο Φάληρο για να παίξουν τον ρόλο του κομπάρσου.

Πίεζε ο Ολυμπιακός σκόραρε ο Αστέρας

Ο Ολυμπιακός έβαζε πολλές φορές τη μπάλα στην περιοχή του Αστέρα, αλλά του έλειπε το κάτι παραπάνω για να βγάλει τη μεγάλη φάση και να απειλήσει τον Τσιφτσή. Κυρίως η ομάδα του Πειραιά απειλούσε με μακρινά σουτ και δεν μπορούσε να βρει τη φάση που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Όσο περνούσε ο χρόνος ο Αστέρας έδειχνε πως αν βρει την ευκαιρία θα δημιουργήσει πρόβλημα. Στο 40’ ο Γιαμπλόνσκι είδε τον Πασχαλάκη να του στερεί το γκολ στην προβολή που έκανε, αλλά στο 45’ ο ίδιος παίκτης κατάφερε να νικήσει τον Έλληνα γκολκίπερ και να βάλει μπροστά στο σκορ τον Αστέρα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Αρκάδες να προηγούνται με 1-0.

Το έργο του Ολυμπιακού έγινε αρκετά δύσκολο την επανάληψη, αφού είχε να αντιμετωπίσει την κόπωση, αλλά και να κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι. Στην επανάληψη πέρασε στο παιχνίδι ο Ποντένσε, ο Τσικίνιο και ο Βέζο που έκανε το ντεμπούτο του. Οι Πειραιώτες έβγαλαν επιθετικότητα στον αγωνιστικό χώρο και έψαχναν με μανία την ισοφάριση. Βέβαια τα πράγματα δεν ήταν απλά και αυτό, διότι προσπαθούσαν κυρίως με σέντρες να δημιουργήσουν πρόβλημα. Όσο ακολουθούσαν αυτή την τακτική ο Αστέρας καθάριζε τις φάσεις εκμεταλλευόμενος τους υψηλόσωμους ποδοσφαιριστές του.

Η λύση από τον Ελ Κααμπί

Στο 57’ ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο γήπεδο και τον Ελ Κααμπί, αλλά ο Αστέρας δεν έλεγε να βγει από την άμυνα του. Οι Πειραιώτες αύξησαν κι άλλο την πίεση τους και στο 78’ ο Ποντένσε πήρε το πέναλτι από τον Καρμόνα που τον ανέτρεψε και στο 79’ ο Ελ Κααμπί έκανε το 1-1. Οι Πειραιώτες έβαλαν τη μπάλα κάτω και προσπάθησαν με συνεχόμενες πάσες να «σπάσουν» την άμυνα του Αστέρα. Τελικά η λύση δόθηκε στο 87’ όταν Φορτούνης, Ποντένσε και Όρτα συνδυάστηκαν ωραία με τον τελευταίο να κάνει την μπαλιά για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος είχε εύκολο έργο και σε κενή εστία έκανε το 2-1. Στο υπόλοιπο του αγώνα οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει ακόμα ένα τέρμα, αλλά όπως και να ‘χει η ομάδα του Πειραιά πήρε μία πολύ σημαντική νίκη.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Σκόρερ: 45’ Γιαμπλόνσκι, 79’ πεν. Ελ Κααμπί, 87’ Ελ Κααμπί

Κίτρινες: 45+1 Ζουγλής, 81’ Αλάγκμπε

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης - Ροντινέι, Μπιανκόν (46’ Βέζο), Κάρμο, Ρίτσαρντς – Ιμπόρα (57’ Ελ Κααμπί), Έσε (46’ Τσικίνιο), Όρτα - Φορτούνης, Καμπράλ (46’ Ποντένσε), Ναβάρο (79’ Ελ Κααμπί)

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής - Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Χουχούμης (90’ Άλβαρες) - Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (71’ Γκος), Σίτο (59’ Καλτσάς), Κρεσπί, Ζουγλής (71’ Παλάσιος) – Μάντζης (59’ Μιριτέλο).