Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-3: Ο Ζίφκοβιτς «έσπασε» το μπλόκο στο Αγρίνιο

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα στο Αγρίνιο αλλά με δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά, επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού και παρέμεινε στο -1 από την κορυφή. Σάστρε (72'), Ζίφκοβιτς Α. (73') και Κωνσταντέλιας (90') τα γκολ του «Δίκεφαλου» που είχε και δύο δοκάρια. Για τους γηπεδούχους είχε ανοίξει το σκορ ο Χατζηθεοδωρίδης (5'). 

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-3: Ο Ζίφκοβιτς «έσπασε» το μπλόκο στο Αγρίνιο

Για 70' λεπτά ο ΠΑΟΚ υπέφερε στο Αγρίνιο, ωστόσο με δύο γκολ από το 72' ως το 73' έκανε την ανατροπή, κερδίζοντας 3-1 τον αξιόμαχο Παναιτωλικό για την 24η στροφή της Super League 1. Παίκτης «κλειδί» ο Α. Ζίφκοβιτς που πέρασε ως αλλαγή, έκανε το 1-2 και έδωσε ασίστ στον Κωνσταντέλια για το τελικό σκορ.

Στο -1 από την κορυφή ο «Δικέφαλος» που παρά τον πρόσφατο αποκλεισμό και το γεγονός πως κυνηγούσε από νωρίς, έβγαλε αντίδραση, δείχνοντας ψυχικά αποθέματα. Δύο δοκάρια για τον ΠΑΟΚ στο α' μέρος με Μούργκ και Κωνσταντέλια, ενώ σημαντικές ευκαιρίες είχαν και τα «καναρίνια».

Το ματς

Ο Παναιτωλικός μπήκε ιδανικά στο ματς και αφού στο 4' ο Χατζηθεοδωρίδης άγγιξε το γκολ όταν από πάσα του Πέδρου δεν μπόρεσε να βρει εστία το ανάποδο ψαλιδάκι του, ένα λεπτό αργότερα πήρε προβάδισμα.

Ο Χατζηθεοδωρίδης εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή σημειώνοντας το δεύτερο του τέρμα με τη φανέλα του Παναιτωλικού και βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και είχε δύο δοκάρια. Αρχικά με εκτέλεση φάουλ του Μουργκ στο 12' και στο 45' ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια του Κωνσταντέλια μέσα στην περιοχή.

Στην επανάληψη ο Λουτσέσκου προχώρησε αλλαγή προσώπου, βάζοντας τον Σαμάτα αντί του Τζίμα αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι. Συγκεκριμένα, ο Χατζηθεοδωρίδης με ψυχολογία από το γκολ, προσπάθησε να νικήσει με μια οβίδα τον Ζίφκοβιτς στο 48' αλλά ο Σέρβος κίπερ με εξαιρετική προσπάθεια απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 59' ο Κωνσταντέλιας σκόραρε από ασίστ του Ντεσπόντοφ, ωστόσο ύστερα από χρήση του VAR, ο Βούλγαρος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ πριν τροφοδοτήσει τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0.

Ό,τι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ σε 70' το πέτυχε σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 72' ο Κωνσταντέλιας μπήκε κάθετα, κράτησε τη μπάλα και μοίρασε στον Σάστρε. Ο Ισπανός προσπάθησε να σεντράρει, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Τσάβες. Και πριν καλά-καλά συνέλθει η ομάδα του Αγρινίου, ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς με εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή νίκησε τον πορτιέρε του Παναιτωλικού φέρνοντας τούμπα το ματς.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να βρουν γκολ ισοφάρισης και στην καλύτερη τους στιγμή, ο Ζ. Ζίφκοβιτς απέκρουσε την καρφωτή κεφαλιά του Τορεχόν στο 80ο λεπτό. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Κωνσταντέλιας στο 90' από ασίστ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς.

Η ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ 1-3

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Σκόρερ: 5' Χατζηθεοδωρίδης - 72' Σάστρε, 73' Α. Ζίφκοβιτς, 90' Κωνσταντέλιας

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κάρτες: Χατζηθεοδωρίδης, Λιάβας.

Οι συνθέσεις...

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (68' Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (67' Ντίας), Τσιγγάρας (80' Πέρες), Ζοάο Πέδρο (80' Λομονάκο), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (80' Μαυρίας).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς Ζ, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (72' Ότο), Μάρκος Αντόνιο (61' Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (81' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (61' Ζίφκοβιτς Α.), Τζίμας (Σαμάτα 46').