Κριτική των παικτών: Κορυφαίος ο Νάτχο, ακολούθησαν Σισέ, Κούτρης, Σα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την νίκη με γκολ του Χασάν. Από τους διακριθέντες των Πειραιωτών ήταν ο Νάτχο που δημιούργησε την φάση του γκολ.

Κριτική των παικτών: Κορυφαίος ο Νάτχο, ακολούθησαν Σισέ, Κούτρης, Σα

ΣΑ: «Κέρβερος» ο Πορτογάλος. Χωρίς καμία διάθεση να κάνουμε οποιαδήποτε σύγκριση με τον Γιαννιώτη, είναι γεγονός ότι ο Σα εμπνέει σιγουριά με την παρουσία του στα γκολπόστ. Και ο Γιαννιώτης τα πήρε περίφημα εώς τώρα, αλλά ο Σα φαίνεται ότι είναι πρώτη επιλογή. Σήμερα ο Πορτογάλος έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του στο πρώτο ημίχρονο που ο Άρης είχε δύο καλές φάσεις με τους Ντιγκινί (35’) και Γιουνές (40’).

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο ο Ομάρ. Ανέβαινε αρκετά από την πλευρά του, ήταν ο δημιουργός της τεράστιας χαμένης ευκαιρίας του Φορτούνη στο 5’, ενώ εώς το τέλος του πρώτου 45λέπτου αποτέλεσε έναν «πονοκέφαλο» για την άμυνα του Άρη. Εώς έναν βαθμό περιόρισε ανασταλτικά και τον Γκαρσία. Στο δεύτερο μέρος του βγήκε προς το τέλος η κούραση, ωστόσο, το γενικό πρόσημο είναι πολύ θετικό. Στο ενεργητικό του και ένα πολύ καλό σουτ στο 14’ που έφυγε άουτ.

ΣΙΣΕ: Συγκλονιστικός ο Αφρικανός. Αν εξαιρεθεί ένα ριψοκίνδυνο γύρισμα στον Σα στο 10’ και κάποιες ενέργειες στο πρώτο μέρος που έπαιξε λίγο με τη φωτιά, η συνολική του εικόνα ήταν από τον παλιό καλό Σισέ. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες στον «αέρα», δεν άφησε τον Γιουνές να αναπνεύσει. Ώρες-ώρες έδειχνε ότι έπαιζε και για τον Βούκοβιτς. Με μία λέξη: Εξαιρετικός!

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Μόνο και μόνο η προβολή που έκανε στο 89’ στο πλασέ από κοντά του Γκαρσία, τον κατατάσσει μεταξύ των διακριθέντων, γιατί το σουτ του άσου του Άρη πήγαινε προς την εστία. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα χωρίς να χρειαστεί να κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του, έβλεπε με τη σειρά του έναν Σισέ από… άλλον πλανήτη!

ΚΟΥΤΡΗΣ: Άφησε τη σφραγίδα του ο «Λέο». Όχι μόνο στη φάση του γκολ στον Χασάν που «κατέγραψε» ουσιαστικά μία ασίστ στο ενεργητικό του. Ήταν η συνολική του εικόνα. Ανεβοκατέβαινε σαν μηχανάκι όλη την αριστερή πλευρά και δικαίωσε στο 100% τον Μαρτίνς για την επιλογή του. Από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Είχε πολλές καλές στιγμές και ελάχιστες κακές. Στη σούμα ο Ανδρέας ήταν από τους ποδοσφαιριστές που όποτε χρειάστηκε να δώσει και μια κλοτσιά παραπάνω, την έριξε. Σε ένα διάστημα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου που πήγε το ματς στο ξύλο, ο Μπουχαλάκης δεν… χαρίστηκε. Δημιουργικά δεν βοήθησε τόσο, αλλά η γενικότερη παρουσία του ήταν θετική.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Ξεκίνησε με ένα καλό σουτ στο 4’ που μπλόκαρε ο Κουέστα, τα πήγε σχετικά καλά στην αναχαίτιση κάποιων προσπαθειών του Άρη από τον άξονα, ωστόσο, ειδικά στο δεύτερο μέρος έδειξε να μένει από… καύσιμα και φαινόταν σαν να μην είχε και τόσο καθαρό μυαλό. Ορθώς αντικαταστάθηκε

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ο Κώστας είχε την τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 5’. Μια ευκαιρία που κατέληξε αρκετά μέτρα άουτ για την κλάση του Θεσσαλού χαφ. Σε γενικές γραμμές δεν πρόσφερε αυτά που θα ήθελε πρωτίστως ο ίδιος. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο Φορτούνης που ξέραμε από την αρχή της σεζόν. Δεν ήταν αρνητικός, αλλά σίγουρα ο Μαρτίνς θα περίμενε περισσότερα από εκείνον στο δημιουργικό κομμάτι.

ΛΑΖΑΡΟΣ: Ήταν από τους πιο «ζωηρούς» στο πρώτο ημίχρονο από την τετράδα της επίθεσης (Χασάν, Ποντένσε, Φορτούνης). Είχε μία καλή κεφαλιά στο 21’, εκεί που χρειάστηκε έκανε και τις κοκορομαχίες του (με Τζανακάκη), αλλά οι προσπάθειές του δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Σίγουρα ήταν από τους ποδοσφαιριστές που εώς το 59’ αποτέλεσαν έναν «πονοκέφαλο» για τον Πάκο Ερέρα.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Λίγα πράγματα από τον Πορτογάλο. Περισσότερο κατέστρεφε επιθέσεις παρά τις έφτιαχνε. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα, που μπερδευόταν, που ενώ περνούσε έναν αντίπαλό του επέλεγε το χειρότερο δυνατό. Είναι μία βραδιά που σε ατομικό επίπεδο θα ήθελε να την ξεχάσει.

ΧΑΣΑΝ: Αν και δεν ήταν 100% έτοιμος, κάτι που φάνηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο που δεν είχε την έκρηξη που απαιτούσαν οι συνθήκες του αγώνα. Στο μεγαλύτερο μέρος του ματς δεν βοήθησε ιδιαίτερα, αλλά στο 67’ βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο.

ΝΑΤΧΟ: Ό,τι και να πεις για τον Ισραηλινό είναι λίγο. Το βραβείο του MVP θα μπορούσε να το πάρει άνετα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Δεν είναι μόνο η ενέργειά του στο 67’ με την φοβερή διαγώνια μπαλιά στον Κούτρη. Είναι η γενικότερη αύρα που βγάζει. Ο Μπίμπαρς έχει το καθαρό μυαλό που απαιτείται, έχει την ποιότητα, έχει το μυαλό, έχει όλο το πακέτο για να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό. Πάλι όμως στον πάγκο ο Ισραηλινός, αλλά ευτυχώς για τους «ερυθρόλευκους» μπήκε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε τη λύση.

ΚΑΜΑΡΑ: Μπήκε στο 84’ για να δώσει φρέσκο αέρα στα «πνευμόνια» του κόκκινου άξονα. Βοήθησε αρκετά στο διάστημα που αγωνίστηκε.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Μπήκε στο 88’ αντί του Φορτούνη και με την εμπειρία του κατάφερε να «ροκανίσει» τον χρόνο προς το φινάλε του ματς.