Ολυμπιακός: Το μυστικό και η αποφυγή

Ο Ολυμπιακός έχει έναν ιδανικό τρόπο για να πάρει το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και δύο παραδείγματα προς αποφυγή. Τι λέει το πρόσφατο παρελθόν. 

Ολυμπιακός: Το μυστικό και η αποφυγή

Επιστροφή στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Κυριακής (25/2-18.00) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Αστέρα Τρίπολης και είναι λογικό να υπάρχει ενθουσιασμός μετά τα αποτελέσματα της περασμένης εβδομάδας με Φερεντσβάρος και ΠΑΟΚ, όπως και πίκρα γιατί δεν θα είναι κόσμος στο γήπεδο λόγω της γνωστής τιμωρίας που κουβαλά η ομάδα εδώ και μήνες.

Για τον Ολυμπιακό είναι ορισμένα πρόσφατα παραδείγματα προς μίμηση και αποφυγή απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Στο περσινό ματς στο Φάληρο με τον Μίτσελ στον πάγκο, οι Πειραιώτες είχαν μπει αποφασιστικά, είχαν προηγηθεί μόλις στο 4' με τον Μπιέλ, είχαν βάλει κι άλλο ένα πριν από το ημίχρονο με τον Χάμες και είχε τελειώσει η γιορτή. Σκορ 5-0, με τον Μασούρα από το νυν ρόστερ να βάζει το τελευταίο τέρμα στις καθυστερήσεις.

Την ίδια χρονιά ο Ολυμπιακός είχε παραχωρήσει 0-0 στην Τρίπολη, ενώ φέτος στο πρώτο γύρο δεν είχε καταφέρει να βρει γκολ στο α' μέρος, είχε κινδυνεύσει από ευκαιρία του Μιριτέλο προτού τραυματιστεί και αποχωρήσει νωρίς, ενώ χρειάστηκε να περάσει αλλαγή στο δεύτερο μέρος ο Φορτούνης για να «καθαρίσει» με δύο γκολ και να έρθει ένα τρίποντο με πολύ άγχος.

Τα παραδείγματα είναι νωπά. Και τα θετικά και τα αρνητικά. Ο Ολυμπιακός έχει φόρα από τις επιτυχίες του και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.