Ολυμπιακός: «Τέλος τα δώρα», το σύνθημα στον Ρέντη ενόψει Άρη

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του Ολυμπιακού συζήτησαν αρκετά τις τελευταίες μέρες μεταξύ τους για το σημερινό παιχνίδι με τον Άρη (4/11, 19.00).

 

Ολυμπιακός: «Τέλος τα δώρα», το σύνθημα στον Ρέντη ενόψει Άρη

Από κάποιες μικρές λεπτομέρειες αντιλαμβάνεται κανείς τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζεται μία ομάδα για ένα παιχνίδι. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας στο μυαλό του την εικόνα του Ολυμπιακού στα ματς με τον ΟΦΗ και τον Απόλλωνα Σμύρνης, αποφάσισε να βάλει τους ποδοσφαιριστές του να κοιταχτούν στον καθρέφτη, να μιλήσουν μαζί τους, να δώσουν κατά κάποιο τρόπο έναν όρκο νίκης.

Να πουν για την ακρίβεια με αφορμή το σημερινό ματς με τον Άρη στο Χαριλάου ότι «τέλος τα... δώρα»! Ο Πορτογάλος τεχνικός τους είπε κάποια πράγματα. Μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να μην ασχοληθούν για παράδειγμα με τους διαιτητές και να αφοσιωθούν καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι, ασχέτως αν έχουν φτάσει διάφορα στα αφτιά του για τον Σιδηρόπουλο και τις διαιτησίες του στο παρελθόν στα ματς με τον Ολυμπιακό.

Το γενικότερο μήνυμα από πλευράς Μαρτίνς ήταν ότι «τέλος τα δώρα»! Μη νομίζετε ότι ο Πορτογάλος έχει χωνέψει τα πρώτα ημίχρονα των αγώνων με ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης. Αν ξαναδεί το ίδιο σκηνικό και στο «Κλ. Βικελίδης», τότε θα λάβει μέτρα. Τόσο απλά...

Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους με προεξάρχοντα τον Βασίλη Τοροσίδη, έχουν μπει στη διαδικασία στις τελευταίες δύο προπονήσεις, να βάλουν κάτω τα πράγματα, να συζητήσουν και να συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: Ότι η νίκη είναι μονόδρομος και πώς άλλο αποτέλεσμα εκτός από το διπλό στο Χαριλάου δεν χωράει.

Ο ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία στο Περιστέρι, η ΑΕΚ επίσης έφερε «Χ» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός καλείται να «μαζέψει» κάπως τη διαφορά από τον «Δικέφαλο» του βορρά και να αφήσει πίσω του την «Ένωση» στη βαθμολογία.

Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του για το πρωτάθλημα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική (11/11) και αμέσως μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου δοκιμάζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (25/11).

Το σημαντικό λοιπόν είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έμειναν σε όλα αυτά που τους είπε ο Μαρτίνς. Αποφάσισαν να μιλήσουν και μεταξύ τους, κάτι που το ήθελε πολύ ο Πορτογάλος τεχνικός, κάτι που δεν είχε συμβεί πριν από την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ που ο κόουτς των Πειραιωτών είχε «φαγωθεί» ότι θα συναντήσουν μία σειρά από υψηλά εμπόδια στο «Γεντί Κουλέ», αλλά κάποιοι ποδοσφαιριστές νόμιζαν ότι η τότε βαθμολογική θέση των Κρητικών (ήταν προτελευταίος) «φωτογράφιζε» και τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας του Παπαδόπουλου.

Οπότε, το σύνθημα στον Ρέντη εδώ και δύο-τρεις μέρες ήταν ένα: «Τέλος τα... δώρα, όχι γκέλα με τον Άρη». Δείχνουν ότι ανέβηκαν αποφασισμένοι στην Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά βέβαια οφείλουν να τα αποδείξουν στο χορτάρι