Μελισσανίδης: «Χωρίς τον Ρίζο το γήπεδο δεν θα είχε γίνει»

Στο πλαίσιο της κοπής της πίτας για τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρθηκε στον ρόλο που είχε ο Σωτήρης Ρίζος, πρόεδρος του ΣτΕ, στην κατασκευή του γηπέδου της «Ένωσης».

Μελισσανίδης: «Χωρίς τον Ρίζο το γήπεδο δεν θα είχε γίνει»

Οι Παλαίμαχοι της ΑΕΚ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο εστιατόριο «Βυζαντινό» στο γήπεδο της «Ένωσης» στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσία τόσο του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως μεταξύ άλλων του προπονητή Ματίας Αλμέιδα, των ποδοσφαιριστών Πέτρο Μάνταλο, Στίβεν Τσούμπερ, Γιώργο Αθανασιάδη, Κώστα Γαλανόπουλο, αλλά και του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας, Ιωάννης Τομπούλογλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Μελισσανίδης αναφέρθηκε στον ρόλο που είχε ο Σωτήρης Ρίζος, πρόεδρος του ΣτΕ, για να γίνει το νέο γήπεδο των «κιτρινόμαυρων» και στην ομιλία του, ανέφερε:

«Μία μέρα χτυπάει το τηλέφωνο στο γραφείο και μου λέει η γραμματέας μου, είναι κάποιος Ρίζος από το Συμβούλιο Επικρατείας. Λέω "κανένας μ@@@@ς είναι και μας κάνει πλάκα;". Λέω για δώστον μου. Μου λέει: «Κύριε Μελισσανίδη, είμαι ο Σωτήρης Ρίζος». Του λέω: «Άς την πλάκα, πες μου ποιος είσαι». Και μου λέει το ίδιο ότι είναι ο Σπύρος Ρίζος από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Τον φέρανε τον άνθρωπο, περπάτησε με τα πόδια όλο αυτό το χωράφι και είδε αυτή τη βρωμιά με τα σκουπίδια και μας είπε ο άνθρωπος: «Αυτό εδώ που δεν θέλουν, θα γίνει γήπεδο». Και με τη βοήθεια του, γιατί χωρίς τον Ρίζο, πίστεψτε με, δεν θα είχαμε γήπεδο.

Η ΑΕΚ θα τον τιμήσει, θα του δώσουμε το χρυσό μετάλλιο, τον Δικέφαλο Αετό σε μια εκδήλωση που θα κάνουμε, γιατί μας κατάλαβε, μας βοήθησε και στην ουσία έκανε το σωστό για να αναδειχθεί η περιοχή. Είχαμε πέσει σε κάτι τρελούς που έλεγαν, ο Μελισσανίδης θέλει να πάρει το άλσος. Τι να το κάνω το άλσος; Ένα νεκροταφείο είχατε φτιάξει, στη Νέα Φιλαδέλφεια τα πάντα ήταν μαραμένα, όλα τα μαγαζιά. Τώρα όλα τα μαγαζιά είναι γεμάτα! Κάθε χρόνο η ΑΕΚ θα φέρνει 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες, θα έρχονται στην πόλη και θα αφήνουν χρήματα».