Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς έχει βρει το αδύνατο σημείο του Άρη

Πώς ο Ολυμπιακός μπορεί να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Άρη, ακόμα και σε περίπτωση πίεσης των γηπεδούχων.

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς έχει βρει το αδύνατο σημείο του Άρη

Αυτό που έχουν διαπιστώσει ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του για τον Άρη είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα που ναι μεν προσπαθεί να κάνει παιχνίδι κατοχής, να μην καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου του και να βγάλει μια εικόνα ότι «εμείς ήρθαμε να παίξουμε κανονικό ποδόσφαιρο», αλλά από την άλλη εμφανίζει συμπτώματα αφέλειας στο ανασταλτικό κομμάτι.

Κάτι δεν πηγαίνει στο αμυντικό τρανζίσιον, όταν χάνει δηλαδή την μπάλα και καλείται να ανακόψει μία αντεπίθεση, όσο και όταν βρίσκεται σε κατάσταση οργανωμένης άμυνας.

Ο Άρης δεν είναι σαν τον ΟΦΗ που έχει μια συνέπεια στο αμυντικό κομμάτι. Είναι πιο... ροκ ομάδα στην μεσοαμυντική γραμμή και το έχει πληρώσει άσχημα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το τελευταίο ματς με την ΑΕΚ, όπου δέχτηκε το πρώτο γκολ από την «Ένωση», έχοντας ο Ερέρα την άμυνά του σχεδόν στο ύψος του κέντρου.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ακόμα και να δει έναν Άρη που θα έχει στη διάθεση να πιέσει τους «ερυθρόλευκους», θα κοιτάξει να χτυπήσει εκεί και να εκμεταλλευτεί το αδύνατο σημείο του, που είναι ουσιαστικά η... αφέλεια στην άμυνά του.