Ολυμπιακός: Ο Πασχαλάκης τα είπε όλα για το τι έλειπε!

Η ατάκα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη μετά το 4-1 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ήταν η ανάλυση της φετινής ερυθρόλευκης χρονιάς. Μια ατάκα που έχει άρωμα... Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Ο Πασχαλάκης τα είπε όλα για το τι έλειπε!

«Θεωρώ ότι είναι ένας προπονητής που έχει πλάνο, είναι νικητής. Είναι ένας προπονητής που το mentality που έχει είναι πιο ισχυρό, έχει πειθαρχία και σεβασμό στον απαιτούμενο βαθμό». Τάδε έφη Αλέξανδρος Πασχαλάκης για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται μόλις μία εβδομάδα στον Ολυμπιακό και έχει κάνει τα απολύτως απαραίτητα. Αυτά που απαιτεί η Ιστορία του συλλόγου. Να παίζει ψηλά, επιθετικά, να σπρώχνει τον αντίπαλο στο δικό του μισό γήπεδο και να βγαίνει με τσαμπουκά από τα αποδυτήρια.

Δεν ξέρουμε πού θα βγάλει τον Ολυμπιακό το τέλος της φετινής διαδρομής έχοντας τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να προκριθεί στη Βουδαπέστη ή η Φερεντσβάρος θα ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του Καραϊσκάκη. Δεν ξέρουμε αν θα επαναλάβει εμφανίσεις τύπου Τούμπας. Εμφανίσεις δηλαδή τόσο επιβλητικές και στα πλέι οφ.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι παίκτες με την παρουσία του Μεντιλίμπαρ στα αποδυτήρια, εκτός από απλά πράγματα σε επίπεδο τακτικής, αντιλήφθηκαν ότι πλέον έπρεπε να βγουν κι εκείνοι μπροστά.

Το αν ο Μεντιλίμπαρ εμπνέει μεγαλύτερο σεβασμό στους παίκτες συγκριτικά με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τον Κάρλος Καρβαλιάλ, νομίζουμε ότι δεν έχει νόημα να το απαντήσουμε. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει στον πάγκο του έναν προπονητή που δείχνει σε αυτές τις πρώτες του μέρες ότι έκανε απλά πράγματα, τα οποία προφανώς ήταν δύσκολα για τους προηγούμενους προπονητές. Βελτίωσε πολλά κομμάτια στο τακτικό μέρος, στην Τούμπα είδαμε έναν Ολυμπιακό που είχαμε να δούμε από το… 1-5 στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ στις 4 Απριλίου 2021 (πριν τρία χρόνια δηλαδή) και κυρίως βλέπουμε ποδοσφαιριστές που έχουν τη φλόγα στα μάτια τους. Μια φλόγα που για διάφορους λόγους δεν την είχαν με τους προηγούμενους προπονητές.

Αν κάτι μας αρέσει επίσης στον Μεντιλίμπαρ είναι ότι κρατάει χαμηλά την μπάλα. Δεν υπερενθουσιάζεται μετά τις δύο πρώτες επίσημες αναμετρήσεις του και φανταζόμαστε ότι δεν θα απογοητευτεί σε υπερβολικό βαθμό στο ενδεχόμενο μίας κακής βραδιάς.

Και κάτι τελευταίο: Ο Μεντιλίμπαρ δεν εμπνέει μόνο τους παίκτες. Εμπνέει και τον κόσμο… Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό!