Ολυμπιακός: Η Τούμπα, τα κενά διαστήματα του ΠΑΟΚ, ο Μεντιλίμπαρ και κανένας άλλος!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν θα μείνει ευχαριστημένος με τίποτα λιγότερο από νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (18/2, 20.30).

Ολυμπιακός: Η Τούμπα, τα κενά διαστήματα του ΠΑΟΚ, ο Μεντιλίμπαρ και κανένας άλλος!

Αξίζει να αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία που αφορούν τους κανόνες που έχει θέσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην πρώτη του εβδομάδα στον Ολυμπιακό και ενόψει των απαιτητικών αγώνων σε Τούμπα και Βουδαπέστη.

Πρώτον, ο Ισπανός τεχνικός έχει κλείσει τις πόρτες των αποδυτηρίων. Πλην των συνεργατών του και των ποδοσφαιριστών του, μόνο οι Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Κριστιάν Καρεμπέ έχουν πρόσβαση. Κανένας άλλος...

Δεύτερον, οι ποδοσφαιριστές έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν απέναντί τους έναν άνθρωπο που δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν. Και κυρίως δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Ήρθε για να προσφέρει τη βοήθειά του βάσει των παραστάσεων, των εμπειριών και των γνώσεων που έχει και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι των παικτών αν θα τον ακολουθήσουν στο «βουνό» που έχουν μπροστά τους οι «ερυθρόλευκοι». Τους το έχει επισημάνει κατά κάποιο τρόπο ότι πλέον το παιχνίδι παίζεται στο δικό τους γήπεδο.

Τρίτον, η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μπορεί να μην είχε αρκετές προπονήσεις, επί της ουσίας μόνο μία προπόνηση έγινε το Σάββατο (17/2), αλλά ο Μεντιλίμπαρ δεν μπορούσε να το κάνει πιο ξεκάθαρο στους παίκτες του ότι η νίκη είναι μονόδρομος. Δεν θέλει να ακούει για ισοπαλίες.

Τέταρτον, κάθεται με τις ώρες στον Ρέντη και μελετάει όχι μόνο τους αντιπάλους, αλλά κάθε «ψεγάδι» της δικής του ομάδας για να διορθώσει ό,τι μπορεί να διορθώσει στο λιγοστό διάστημα που βρίσκεται στον Ρέντη.

Πέμπτον, προσπαθεί να βγάλει από τη ναφθαλίνη ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μέλλον στον Ολυμπιακό ως προς τα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς! Η περίπτωση του Ζοάο Καρβάλιο είναι ενδεικτική, καθώς κακά τα ψέματα ο Πορτογάλος φαινόταν ότι είχε αρχίσει να μένει σιγά-σιγά εκτός πλάνων από τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Βέβαια, ο Καρβάλιο οφείλει να δικαιώσει τον Μεντιλίμπαρ για την επιμονή του να τον ξαναβάλει δυνατά στην «εξίσωση». Οι επόμενοι που φέρεται να είναι στο πρόγραμμα για να ξαναμπούν στο ροτέισον με περισσότερα λεπτά συμμετοχής, είναι οι Στέφαν Γιόβετιτς και Βιθέντε Ιμπόρα. Άλλωστε, το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι κανένας δεν περισσεύει στις δύσκολες μάχες που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός έως το τέλος της σεζόν.

Έκτον, έχει ακούσει πολλά για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα και κυρίως από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και από τους Κοβάσεβιτς, Καρεμπέ. Οι πληροφορίες από τον Ρέντη κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που με τις κινήσεις του δείχνει προς τους παίκτες του ότι το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι το παιχνίδι - ορόσημο για την αντεπίθεση των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα. Για αυτό το λόγο θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να «δέσει κόμπο» και τον Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη νίκη επί της Φερεντσβάρος του Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Έχει εντοπίσει τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ και τα κενά διαστήματα που παρουσιάζει κατά τη διάρκεια των αγώνων του με... μαθηματική ακρίβεια στα «μεγάλα» παιχνίδια που έχει δώσει. Ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και τα γκολ που δέχεται με μεγάλη συχνότητα.