Βόλος: Κίνδυνος τιμωρίας μετά το «μαϊμού» του Μπέου

Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ για τις ρατσιστικές επιθέσεις. Κίνδυνος ο Βόλος να χάσει το ματς με την Κηφισιά στα δικαστήρια - Τι ισχύει για Μπέο.

Βόλος: Κίνδυνος τιμωρίας μετά το «μαϊμού» του Μπέου

Να χάσει το ματς με την Κηφισιά στα δικαστήρια και... όχι μόνο κινδυνεύει ο Βόλος μετά την αποκάλυψη της Κηφισιάς για τη ρατσιστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου προς τον ποδοσφαιριστή της, Ανδρέα Τετέι.

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ: «οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται αν είναι αξιωματούχος ομάδος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου».

Ενώ στη συνέχεια αναφέρεται και πρόβλεψη για κατοχύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας, απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα αλλά και χρηματικό πρόστιμο: «εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1, με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος».

Να τονιστεί ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης, Πουλικίδης δεν κατέγραψε κάτι σχετικό στο φύλλο αγώνα, όμως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο-ντοκουμέντο από την ΠΑΕ Κηφισιά, μπορεί να ασκήσεις δίωξη ο ποδοσφαιρικό εισαγγελέας.