Δεν τιμωρείται, «τιμωρεί» ο Ολυμπιακός

Η καλύτερη απάντηση σε όσα εξυφαίνονται σε βάρος του Ολυμπιακού είναι, εκ μέρους της ομάδας, οι νίκες.

Δεν τιμωρείται, «τιμωρεί» ο Ολυμπιακός

Η κοινή λογική λέει ότι για να γίνουν όσα έγιναν στην Πάτρα, αποτελούν μέρος του σχεδίου το οποίο οι εμπνευστές του θα επιδιώξουν να ολοκληρωθεί με την τιμωρία του Ολυμπιακού. Στο πρωτάθλημα και όχι στο Κύπελλο. Ασχέτως εάν καταλύεται η κοινή λογική, αυτό λέει.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού και οι νομικοί της ΠΑΕ είναι προετοιμασμένοι για σκληρή μάχη προκειμένου να προστατευτεί η ομάδα από την παγίδα που της έστησαν. Μάχη δύσκολη. Η εξυγίανση είναι εξαιρετικά δικτυωμένη σε κανονισμούς, παρεμβάσεις, επικοινωνία. Το έχουν καταλάβει όλοι πολύ πριν από τα προσχεδιασμένα αίσχη της Πάτρας.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έχει άλλο δρόμο από το να διατηρήσει την ψυχραιμία του, να είναι ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ φέτος δίπλα στην ομάδα, να την στηρίζει στα εύκολα και στα δύσκολα, να την υποδέχεται σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως απόδοσης ή έκβασης αποτελέσματος, έτσι όπως την υποδέχτηκε μετά την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα. Ο θυμός για τις μηχανορραφίες είναι εύλογος, όμως θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις αντιδράσεις προς όφελος της ίδιας της ομάδας. Υπάρχουν τρόποι ώστε η αντίδραση να εκφραστεί απολύτως εντός των ορίων της νομιμότητας.

Η ομάδα του Ολυμπιακού δεν είναι για να τιμωρείται. Είναι για να «τιμωρεί» με νίκες. Απέναντι σε αντίπαλους, σε διαιτητές, σε πειθαρχικούς κώδικες που είναι αδύνατο να... κωδικοποιηθούν. Η ομάδα του Ολυμπιακού ξέρει, πιστεύει, αλλά θα πρέπει διαρκώς να το αποδεικνύει ότι είναι η καλύτερη. Περιορίζοντας τα δικά της λάθη, αξιοποιώντας την ανωτερότητά της, αντιμετωπίζοντας όλα τα παιχνίδια σαν τελικούς δίχως αύριο. Δίχως χαμένα ημίχρονα και άχαστες ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους παίκτες από όλες τις άλλες ελληνικές ομάδες, σε όλες τις γραμμές. Ο χρόνος που έπρεπε να υπάρχει ως πίστωση ομοιογένειας και συνοχής έχει στερέψει, διότι οι εξωαγωνιστικές συνθήκες δεν επιτρέπουν πια τέτοια πολυτέλεια. Η νίκη σε κάθε παιχνίδι, ντέρμπι ή μη, αποτελεί τον μόνο δρόμο. Ας νικήσει ο Ολυμπιακός, όπως μπορεί να κάνει, όλα τα παιχνίδια του κι ας μην πάρει το πρωτάθλημα. Ασχέτως εάν πολύ αμφιβάλλω ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα είναι τελικά πρωταθλητής. Ο Μαρτίνς έστειλε το μήνυμα με την πρόσφατη ομιλία του στα αποδυτήρια, η επίθεση που δέχεται ο σύλλογος πρέπει να συσπειρώσει όλους μα πάνω απ' όλα να θυμώσει πραγματικά όσους μπαίνουν σε κάθε αγωνιστική στο γήπεδο. Δεν υπάρχει άλλη λύση...