Ολυμπιακός: Αυτόν τον Ποντένσε χρειάζεται και στα δύσκολα

Ο Ντανιέλ Ποντένσε δεν έχει κάνει πολλά ματς σαν κι αυτό απέναντι στον ΟΦΗ στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό. Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό, αλλά χρειάζονται πολλά τέτοια από τον Πορτογάλο. Και στα πιο δύσκολα. 

Ολυμπιακός: Αυτόν τον Ποντένσε χρειάζεται και στα δύσκολα

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν χρειάζεται να μείνει σε πολλά διθυραμβικά ο Ολυμπιακός, καθώς το αποψινό (11/2) ντέρμπι της Τούμπας θα έπρεπε να το παρακολουθήσει άνετος και ωραίος μετά την «τεσσάρα» του, αλλά δεν μπορεί να το κάνει. Έχει πολλά άλλα στο μυαλό του.

Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού στο Φάληρο, άδειο για τελευταία φορά, άρα ήταν σημαντικό και το ότι θα υποδεχτεί η ομάδα τον κόσμο της την Πέμπτη (15/2) με την Φερεντσβάρος σε καλή διάθεση όλων. Ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία για την επιστροφή στην εξέδρα θα υπήρχε, το ματς με τους Ούγγρους είναι κρίσιμο, αλλά το κλίμα θα το καθορίσει και εκεί η ίδια η ομάδα. Μπαίνοντας όπως με τον ΟΦΗ, παίζοντας με την ίδια ενέργεια. Υπό τις οδηγίες ενός προπονητή που θα την ξέρει λίγο, συνεπώς πρέπει να βοηθηθεί και ο Μεντιλίμπαρ για να μπορέσει και ο ίδιος να βοηθήσει.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν καλά και με ένταση κόντρα στον ΟΦΗ, ξεχωρίζουμε σε αυτό το σημείωμα τον Ντανιέλ Ποντένσε γιατί ήταν η πιο θεαματική καλοκαιρινή μεταγραφή του Ολυμπιακού και στη διάρκεια αυτής της σεζόν τόσο «γεμάτα» ματς δεν έχει κάνει και πολλά. Ο Πορτογάλος ήταν ακριβώς έτσι όπως τον θέλει και τον χρειάζεται η ομάδα του. Συγκεντρωμένο, ομαδικό, παθιασμένο, δίχως άλλα στο μυαλό του παρά μόνο την αφοσίωση στο παιχνίδι και την ανάδειξη των ικανοτήτων του. Τις οποίες τις ξέρουμε καλά, δεν τις βλέπουμε φέτος συχνά.

Ο Ποντένσε έτρεξε πολύ, βοήθησε και ανασταλτικά, συνεργάστηκε ωραία στην πλευρά με τον Ορτέγκα και ήταν μέσα στις περισσότερες ωραίες φάσεις με τους υπόλοιπους επιθετικούς. Εάν έμενε και στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να είχε κι άλλα πράγματα στο ρεπερτόριό του, ασίστ όπως αυτή στο τέρμα του Μασούρα, δικό του γκολ όπως αυτό που έβαλε, επινοήσεις και ενέργειες όπως αυτές που ο κανονικός Ποντένσε μπορεί να κάνει.

Η ομάδα τον περιμένει και στα μεγάλα παιχνίδια της, αυτά στην Ευρώπη και στα ντέρμπι που απομένουν. Κι αν δεν είναι βασικός δεν πειράζει. Όταν και όσο παίζει, αξίζει για τον εαυτό του και για τις προσδοκίες του ταλέντου του, να παίζει όπως απέναντι στον ΟΦΗ. Γι΄αυτό άλλωστε ήθελε ο ίδιος να γυρίσει από την Premier League, γι΄αυτό και ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια ώστε να τον έχει ξανά εδώ.