Ολυμπιακός: Όλα είναι θέμα νοοτροπίας

Ο Ολυμπιακός έβγαλε πολύ καλό πρόσωπο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αλλά το ζητούμενο είναι να έχει συνέχεια και διάρκεια όλο αυτό.

Ολυμπιακός: Όλα είναι θέμα νοοτροπίας

Το 4-0 του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ τα λέει όλα. Είναι από τα ματς που δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από το σκορ για να καταλάβεις τι πραγματικά συνέβη στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες μπήκαν με ορμή στο γήπεδο, πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ και κάπου εκεί οι Κρητικοί παρέδωσαν τα όπλα.

Έτσι κι αλλιώς ο φετινός ΟΦΗ δεν είναι για πολλά και το επιβεβαίωσε και στο Καραϊσκάκη, αφού χωρίς υπερβολή ήταν η χειρότερη ομάδα που έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό. Όσον αφορά στους Πειραιώτες με τον Συλαϊδόπουλο στον πάγκο τους έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο. Έφτιαξαν φάσεις, έβαλαν γκολ και θα μπορούσαν να έχουν βάλει κι άλλα.

Σαφώς και δεν χρειάζεται κανείς να πανηγυρίζει για το 4-0 επί του ΟΦΗ, διότι από την Κυριακή κιόλας η ομάδα του Πειραιά περνάει σε άλλη φάση. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα πάρει στα χέρια του τιμόνι των «ερυθρόλευκων» και το σίγουρο είναι πως τον περιμένει αρκετή δουλειά όχι για να κάνει 1-2 καλά ματς η ομάδα, αλλά για να μπορέσει να έχει μία σταθερότητα.

Στον Ολυμπιακό δεν λείπει το ταλέντο και η ποιότητα. Έχει μπόλικο και από τα δύο. Το θέμα είναι ξεκάθαρα στη νοοτροπία ορισμένων ποδοσφαιριστών του. Με τον ΟΦΗ είχαν διάθεση, έπαιξαν ομαδικά, έβγαλαν συνεργασίες και ενέργεια στο χορτάρι. Δηλαδή αυτό γιατί το έκαναν με τον ΟΦΗ και δεν το έκαναν με τον ΠΑΣ Γιάννινα; Δεν βάζουμε στην εξίσωση τα ντέρμπι, αλλά αντιπάλους του ίδιου επιπέδου.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρα θέμα νοοτροπίας. Όταν θέλουν να δείξουν τα δίνουν όλα. Όταν κάτι τους ενοχλεί βγάζουν έναν άλλον εαυτό. Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκουν όλοι, αλλά οι περισσότεροι. Εάν καταφέρει ο Μεντιλίμπαρ και αλλάξει τη νοοτροπία τους τότε η ομάδα του Πειραιά θα μπορέσει να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη. Όλα αυτά βέβαια είναι σε συνάρτηση και με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ίδιος ο οργανισμός τους προπονητές.

Τέλος πάντων, για να μην ξεφεύγουμε ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός με τον ΟΦΗ. Ήταν ωραίος μετά από καιρό και νίκησε εύκολα χωρίς να χρειαστεί ο Πασχαλάκης. Τώρα όμως έχει μπροστά το ματς με τη Φερεντσβάρος και στη συνέχεια αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.