Από την αποθέωση του Σίλβα, στους δύο δανεισμούς ο Τσιμίκας

Τι άλλαξε και ο 21χρονος μπακ, ενώ είχε ξετρελάνει τον Πορτογάλο τεχνικό βρέθηκε να παραχωρείται δανεικός σε Έσμπιεργκ και Βίλεμ.

Από την αποθέωση του Σίλβα, στους δύο δανεισμούς ο Τσιμίκας

Στο ματς της Βίλεμ με την Τβέντε ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας ήταν ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση. Ο μπακ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και σημείωσε ένα υπέροχο γκολ. Ο 21χρονος αμυντικός και στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας τα πηγαίνει περίφημα με τη φανέλα της Βίλεμ, ενώ και στην Έσμπιεργκ πέρσι είχε κάνει πολύ καλή σεζόν.

Για τον Τσιμίκα έχει ανοίξει κουβέντα τις τελευταίες ημέρες περί επιστροφής του στον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει και τόσο εύκολο κάτι τέτοιο εκτός φυσικά αν ένας εκ των Κούτρη, Χατζισαφί δεν συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά.

Το θέμα είναι πως ένα παιδί που ανήκει στον Ολυμπιακό έχει κάνει 26 συμμετοχές στο ολλανδικό πρωτάθλημα έχοντας ένα γκολ και δύο ασίστ. Στο Κύπελλο έχει τέσσερις συμμετοχές με τρία γκολ και μία ασίστ. Τα όσα έχει πετύχει ο Τσιμίκας δεν περνάνε απαρατήρητα στο Λιμάνι. Ακόμα και πέρσι με τη φανέλα της Έσμπιεργκ είχε αρκετά καλή παρουσία στη Δανία.

Αρκετοί μπορεί να αναρωτηθούν μετά απ’ όλα αυτά «γιατί ο Ολυμπιακός δεν τον έχει στο ρόστερ του, αφού πρόκειται και για ένα παιδί που προέρχεται από την Ακαδημία;». Η αλήθεια είναι πως η ιστορία του Κωνσταντίνου Τσιμίκα είναι πολύπλοκη.

Η φυγή του Μάρκο Σίλβα από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού άλλαξε κατά πολύ τα δεδομένα για τον νεαρό παίκτη. Ο Πορτογάλος είχε πιστέψει πολύ σε αυτόν και μάλιστα είχε δηλώσει: «Είναι ένας παίκτης που προπονείται με την πρώτη ομάδα καθημερινά, διότι το αξίζει. Έχει δώσει δείγματα και έχει δείξει πως αξίζει. Είναι η εναλλακτική του Μαζουακού. Είμαστε χαρούμενοι, διότι έχουμε καιρό να δούμε ένα παιδί να στέκεται τόσο καλά από την δεύτερη ομάδα. Εφόσον συνεχίσει έτσι θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον Φυσικά πρέπει να τονίσουμε πως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Είναι ταπεινός και θα συνεχίσει να δουλεύει», είχε πει ο Μάρκο Σίλβα τον Δεκέμβριο του 2015.

Πράγματι ο Πορτογάλος τον είχε στο πλάνο του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θα έπαιρνε πολύ χρόνο συμμετοχής ο Τσιμίκας. Τα πράγματα, ωστόσο άλλαξαν όταν ο Σίλβα αποφάσισε εκείνο το καλοκαίρι στη διάρκεια της προετοιμασίας να φύγει από την ομάδα. Αρκετοί ποδοσφαιριστές κλονίστηκαν με την αλλαγή και την έλευση του Βίκτορ. Ένας από αυτούς ήταν και ο Τσιμίκας. Για όσους θυμούνται αναφερόμαστε σε ένα ταραχώδες καλοκαίρι με τον αποκλεισμό από την Μπερ Σεβά να προκαλεί ισχυρές δονήσεις στο «ερυθρόλευκο» οικοδόμημα.

Ο Τσιμίκας δεν μπόρεσε ποτέ να βρει χρόνο συμμετοχής και ήρθε ο πρώτος δανεισμός στην Έσμπιεργκ και τώρα στη Βίλεμ. Θεωρήθηκε από πολλούς ότι δεν δούλευε όσο θα έπρεπε και ότι δεν είχε τη βελτίωση που περίμεναν. Το ταλέντο ξεχειλίζει από τον αριστερό μπακ και φέτος διαπρέπει στην Ολλανδία. Το αν θα επιστρέψει είναι μία άλλη κουβέντα, αλλά το σίγουρο είναι πως οι δύο δανεισμοί του έχουν γίνει μάθημα.

Για τον 21χρονο μπακ είναι αρκετοί εκείνοι εντός Ρέντη και πλατείας Αλεξάνδρας που θεωρούν πως αξίζει να πάρει μία ευκαιρία στην ομάδα που γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά. Είναι βέβαιο, πάντως πως αν εκείνο το καλοκαίρι ο Σίλβα δεν έφευγε από τον Ολυμπιακό ο Τσιμίκας θα είχε διαφορετική τύχη με την ερυθρόλευκη φανέλα.