Σαββίδης: Η Ουκρανία κατέσχεσε την περιουσία του

Η απόφαση ελήφθη αφότου τον Αύγουστο του 2023 ο Ιβάν Σαββίδης είχε περιληφθεί σε λίστα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με 25 Ρώσους ολιγάρχες που οι επιχειρήσεις τους είχε κριθεί ότι υπηρετούν το ρωσικό στρατιωτικό - βιομηχανικό μηχανισμό

Σαββίδης: Η Ουκρανία κατέσχεσε την περιουσία του

Σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του προχωρούν οι ουκρανικές αρχές, έπειτα από απόφαση ανώτατου δικαστηρίου κατά της διαφθοράς σε υπόθεση που υπέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το kyivindependent, η απόφαση ελήφθη από έδρα τριών δικαστών αφότου τον Αύγουστο του 2023 ο Ιβάν Σαββίδης είχε περιληφθεί σε λίστα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με 25 Ρώσους ολιγάρχες που οι επιχειρήσεις τους είχε κριθεί ότι υπηρετούν το ρωσικό στρατιωτικό - βιομηχανικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με το ουκρανικό ΜΜΕ, τα υπό κατάσχεση περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη περιλαμβάνουν το 100% των μετοχών της PJSC Pentopak, που έχει ηγετική θέση στην παραγωγή συσκευασιών τροφίμων και το 100% των δικαιωμάτων της θυγατρικής της Atlantis-Pak Ukraine.

Η έκθεση της ΜΚΟ στην οποία στηρίχθηκε η υπόθεση ανέφερε ότι η σύζυγος του Ιβάν Σαββίδη εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια ορισμένων εταιρειών στην Ουκρανία, αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν στον ίδιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ιβάν Σαββίδης έχει ιδρύσει τον Όμιλο Agrokom, που διαθέτει εργοστάσια επεξεργασίας και συσκευασίας κρέατος, εγκαταστάσεις θερμοκηπίων και ένα εργοστάσιο ανθρακούχου νερού.