Ολυμπιακός: Πώς άλλαξε ο Μεντιλίμπαρ τη Σεβίλλη, ο ρόλος του Βαλβέρδε και ο Γιάνσεν

Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με το Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος αναλαμβάνει να κάνει ό,τι έκανε και πέρσι τέτοια εποχή με τη Σεβίλλη.

Ολυμπιακός: Πώς άλλαξε ο Μεντιλίμπαρ τη Σεβίλλη, ο ρόλος του Βαλβέρδε και ο Γιάνσεν

Στα ισπανικά Μέσα γίνεται ο κακός χαμός για τη συμφωνία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται στη χώρα μας το Σάββατο (10/2) σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Ίβηρες για να αναλάβει την ομάδα του Πειραιά. Ο Μεντιλίμπαρ μπορεί να έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω της κατάκτησης του Europa League με τη Σεβίλλη, αλλά είναι ένας προπονητής με μεγάλη καριέρα.

Κατά κύριο λόγο καθόταν στους πάγκους μικρομεσαίων ομάδων της Ισπανίας, αλλά για πολλούς στην Ιβηρική είναι ένας προπονητής αδικημένος. Όπως και να 'χει ο Μεντιλίμπαρ πήρε τη μεγάλη απόφαση να δουλέψει μακριά από την πατρίδα του και μάλιστα να αναλάβει αυτή τη στιγμή έναν Ολυμπιακό που δεν είναι στα καλά του. Για να είμαστε και πιο σωστοί μοιάζει να έχει χάσει την ταυτότητα του. Αναλαμβάνει μία ομάδα με παίκτες που δεν έχει επιλέξει ο ίδιος και ξέρει ότι από την πρώτη ημέρα θα κρατάει στα χέρια του μία βόμβα που ίσως να μην έχει και περόνη!

Ο Γιάνσεν για παράδειγμα δεν ήταν ζεστός να καθίσει από τώρα στον πάγκο, ενώ ήθελε να κάνει και μία συζήτηση και για το μέλλον. Ο Μεντιλίμπαρ το είχε κάνει και πέρσι τέτοια εποχή. Όταν πήγε στη Σεβίλλη γινόταν και εκεί ο κακός χαμός. Στο χείλος του γκρεμού ήταν η ομάδα της Ανδαλουσίας και τελικά όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά ανέβηκε και στην κορυφή.

Ο 62χρονος προπονητής όταν πήγε στη Σεβίλλη το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πετύχει το στόχο του και μάλιστα είχε πει στη διοίκηση ότι δεν ήθελε να «δεθεί» με συμβόλαιο ενόψει και της νέας σεζόν, αλλά να μιλήσει η δουλειά του. Τι έκανε, όμως και μεταμόρφωσε την ομάδα της Ανδαλουσίας; Ο Μεντιλίμπαρ μπήκε στα αποδυτήρια της ομάδας με τρομερή ενέργεια και αυτή τη μετέτρεψε σε θετική αύρα στο κλαμπ.

«Είστε οι καλύτεροι παίκτες, πιστέψτε στους εαυτούς σας», είχε πει σε μία από τις πρώτες του ομιλίες ο 62χρονος προπονητής. Άλλαξε τη ψυχολογία στα αποδυτήρια και ανάγκασε στο τέλος της σεζόν τους ποδοσφαιριστές να δηλώνουν δημόσια ότι πρέπει να μείνει στο κλαμπ. Κέρδισε τους παίκτες σε μία φάση που έδειχναν να έχουν εθιστεί στις ήττες. Κάπως έτσι είναι και η κατάσταση στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή.

Και έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Μεντιλίμπαρ έρχεται στην Ελλάδα με τις ευλογίες του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ήδη έχουν μιλήσει αρκετοί από το κλαμπ με τον τεχνικό της Μπιλμπάο. Ο Βαλβέρδε πιστεύει πολύ στον Μεντιλίμπαρ και είναι βέβαιος ότι θα πετύχει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στο χορτάρι. Πέρα, όμως από τις ικανότητες του Μεντιλίμπαρ και του κάθε… Μεντιλίμπαρ ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη να δημιουργηθούν και οι κατάλληλες συνθήκες δουλειάς για τον προπονητή του. Αυτές έχουν χαλάσει τα τελευταία χρόνια. Εάν δεν γίνει αυτό τότε κάθε προσπάθεια θα πέφτει στο κενό.