ΝΤΑΡΚΟ ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ: Γεννημένος νικητής

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με τις… τρεις πατρίδες και με τη λατρεία για τον Ολυμπιακό αναλαμβάνει να επαναφέρει την πειραϊκή ομάδα στην κανονικότητα. Και ξέρει καλά από δύσκολές μάχες

 

ΝΤΑΡΚΟ ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ: Γεννημένος νικητής

Ένας γεννημένος νικητής στα γήπεδα και μαχητής της ζωής επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να δώσει ακόμη μία επαγγελματική και συναισθηματική μάχη. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς θα προσπαθήσει να δώσει στην πειραϊκή ομάδα το σφυγμό για την επιστροφή στις επιτυχίες, στην επίτευξη των φετινών στόχων και στη δημιουργία του συνόλου που θα μπορέσει να ενθουσιάσει ξανά τον κόσμο του με καλό ποδόσφαιρο, δυναμική αγωνιστική συμπεριφορά και νίκες. Όπως ο ίδιος έχει μάθει.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του ήταν τεράστια σε κορυφαία πρωταθλήματα όπως το ιταλικό με την Γιουβέντους και το ισπανικό με την Ρέαλ Σοσιεδάδ. Η πατρίδα του είναι η Σερβία, γεννημένος στο Κόβιν το 1973, αλλά πατρίδα του έγινε και το Σαν Σεμπάστιαν και ο Πειραιάς.

Άρχισε να παίρνει τίτλους με τον Ερυθρό Αστέρα προτού κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ενώ έπαιξε στο Μουντιάλ του 1998 και στο EURO του 2000 με την Γιουγκοσλαβία.

Τα γκολ του ήταν πάρα πολλά, τη σεζόν 1999-00 έβαλε δέκα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ήταν πρώτος σκόρε της διοργάνωσης. Απ’ όσα τα δικά μου μάτια έχουν δει μέσα στο γήπεδο, δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ εκείνη τη βολίδα στον Ελευθερόπουλο στη Σαρδηνία, σε μια μεγάλη νίκη και παραλίγο ανατροπή του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους. Αλλά και αυτό κόντρα στην ΑΕΚ με τη φανέλα πια του Ολυμπιακού, όταν έκανε την κίνηση προς τα πίσω και μπέρδεψε τον Παπασταθόπουλο για να σκοράρει με σπέσιαλ κεφαλιά. Στον Πειραιά ήρθε για μία σεζόν, πήρε το νταμπλ. Έμεινε άλλη μία, ξαναπήρε το νταμπλ. Έβαλε 31 γκολ.

Θα έμενε κι άλλο, εάν δεν διαπιστωνόταν το πρόβλημα με την καρδιά του και η ανάγκη χειρουργικής επέμβασης, με τον ίδιο να μην ξεχνά ποτέ τον τότε γιατρό του Ολυμπιακού, Πάνο Σταματόπουλο. Αρκετά χρόνια αργότερα πέρασε ακόμη μία μεγάλη περιπέτεια, με τον πυροβολισμό που δέχτηκε από άγνωστο άτομο στη Γλυφάδα.

Νικητής πάντα και με μεγάλο πείσμα. Προσωπικός φίλος και συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, από τους πιο έμπιστους του ιδιοκτήτη της πειραϊκής ΠΑΕ. Με σημαντική συμβολή σε μεταγραφές μεγάλης προσφοράς, όπως του Ιμπαγάσα και του Φουστέρ. Συνεργασία με κορυφαίους τεχνικούς, όπως ο Βαλβέρδε. Και πείσμα να τα καταφέρει καλύτερα από την τελευταία σεζόν που ήταν στο ίδιο πόστο, προτού αποχωρήσει για να ανοίξει τότε η εποχή Μαρτίνς.

Τώρα ο σύλλογος τον έχει ανάγκη κι ο Ντάρκο είναι ξανά εδώ. Για να μεταφέρει το κύρος και την προσωπικότητά του σε ένα σύνολο που χρειάζεται ενίσχυση ηθικού ώστε να αποδώσει όσα πράγματι μπορεί με βάση την αξία των ποδοσφαιριστών που το απαρτίζουν. Κανείς δεν ξέρει το μέλλον, το σίγουρο είναι ότι ο Κοβάσεβιτς θα κάνει το παν για να πετύχει.