Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2: Νίκη - μήνυμα στο Περιστέρι

Ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε, τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στον συμπαγή Ατρόμητο αλλά με γκολ των Σβαμπ (89') και Κωσταντέλια (90+3') απέδρασε από το Περιστέρι και επέστρεψε στην κορυφή της Super League 1. Δοκάρια με τους Τόμας (5')  και Τάισον (18') ο «Δικέφαλος».

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2: Νίκη - μήνυμα στο Περιστέρι

Με γκολ του Σβαμπ στο 89' και του Κωνσταντέλια στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ… έσπασε το μπλόκο του Ατρομήτου στο Περιστέρι (0-2), έδειξε χαρακτήρα, επέστρεψε στην κορυφή της Super League 1 και πάει με φόρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική.

Ο αγώνας

Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση του και μάλιστα έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 6' με τον Τόμας όταν από πάσα του Τάισον, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα και στη συνέχεια ο Σάστρε μόνος του αστόχησε.

Στο 18' ο Τάισον έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα των γηπεδούχων, συνέκλινε αλλά το σουτ του σταμάτησε και εκείνο στο δοκάρι του Τσιντώτα. Οι Θεσσαλονικείς πίεζαν και βρήκαν δίχτυα στο 41' με κεφαλιά του Οζντόεφ, ωστόσο ύστερα από χρήση VAR, το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο β' μέρος ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους Περιστεριώτες στα καρέ τους αλλά δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός εκτός από τη φάση του 56' όπου Τάισον και Ζίβκοβιτς συνεργάστηκαν, ο Σέρβος γύρισε στον Τόμας και εκείνος από καλή θέση πλάσαρε άουτ.

Τελικά οι αλλαγές του Λουτσέσκου έδωσαν τη λύση στο φινάλε. Στο 89' ο Κωνσταντέλιας εκτέλεσε κόρνερ με πάσα στον Τάισον που σέντραρε με τον Σβαμπ να πιάνει πρώτη κεφαλιά και ο Σαμάτα του γύρισε ξανά για να στείλει ο Αυστριακός χαφ με αριστερό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Κωσταντέλια. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος των γηπεδούχων με τον Τσιντώτα να μην διώχνει σωστά και τον κρέμασε με λόμπα από μακριά κάνοντας

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2

Γήπεδο: Περιστερίου

Σκόρερ: 89' Σβαμπ, 93' Κωσταντέλιας

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/ησου)

Κάρτες: Ασεβέδο, Τσιακμάκης, Φριντζόνσον- Μπράντιον, Κουλιεράκης

Οι συνθέσεις...

Ατρόμητος (Ίλιτς): Τσιντώντας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (68' Φριντζόνσον) Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (62' Γκονζάλες), Ρομπάϊγ (76' Κούεν), Βέργος (76' Αντζιέλσκι), Ντιρκς (62' Βαλένσια).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (78' Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (72' Ντεσπόντοφ), Τάισον, Μουργκ (60' Κωσταντέλιας), Μπράντον (60' Σαμάτα).