Ολυμπιακός: Τι σημαίνει για τους Πειραιώτες η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη

Ο Φώτης Ιωαννίδης δεν θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (4/2, 21.00). Πώς επηρεάζει η απουσία του Έλληνα φορ τα ερυθρόλευκα πλάνα και ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ που έχει σκοράρει 4 φορές σε 6 τελικές προσπάθειες! 

Ολυμπιακός: Τι σημαίνει για τους Πειραιώτες η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη

Η είδηση ότι ο Φώτης Ιωαννίδης δεν θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (4/2, 21.00) έφτασε γρήγορα στα αποδυτήρια του Ρέντη.

Η ανακοίνωση της απουσίας του Έλληνα φορ βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην προπόνηση, στην προτελευταία που έκαναν ενόψει του ντέρμπι, μιας και απομένει και το πρωινό πρόγραμμα της Κυριακής (4/2). Εκεί όπου ίσως ο Καρβαλιάλ θα δουλέψει στις στατικές φάσεις, για τις οποίες χτύπησε πολλά καμπανάκια στους παίκτες του λόγω των γκολ που βρίσκει ο Παναθηναϊκός.

Η απουσία του Ιωαννίδη είναι ένα θετικό μήνυμα για τον Ολυμπιακό ή όχι; Προφανώς και όταν δεν μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό ένας εκ των κορυφαίων της φετινής του πορείας, είναι λογικό να ευνοείται κατά κάποιο τρόπο ο αντίπαλος και να προκαλεί «πονοκέφαλο» στον Φατίχ Τερίμ.

Υπάρχει όμως μία παράμετρος που δεν πρέπει να την ξεχνάμε. O Τερίμ σκοπεύει να βάλει τον Αλεξάντερ Γερεμέγιεφ. Ο 30χρονος Σουηδός επιθετικός δεν είναι Ιωαννίδης. Δεν είναι παίκτης που μπορεί να βγει εκτός περιοχής και να φτιάξει μόνος του μια φάση, να δημιουργήσει από μόνος του μία επικίνδυνη κατάσταση.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι τα στατιστικά του εντυπωσιάζουν. Έχει παίξει σε έξι ματς και έχει σκοράρει τέσσερις φορές. Το δε εκπληκτικο με τον Γερεμέγιεφ είναι ότι έχει σκοράρει τέσσερις φορές στις έξι ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν! Είναι ένας παίκτης που αν βρεθεί σε θέση βολής, δεν χαρίζεται. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει στα ματς που έχει χρησιμοποιηθεί.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυτεί επειδή δεν θα βρει απέναντί του τον Ιωαννίδη. Αν βρει χώρους ο Γερεμέγιεφ, είναι ικανός να προκαλέσει χοντρές ζημιές.