Ολυμπιακός: Τα έξι διαφορετικά δίδυμα στην άμυνα και η απουσία του Ρέτσου

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός θα εμφανίσει το έβδομο διαφορετικό του κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ ο Κάρμο πιθανότατα θα γίνει ο έκτος στόπερ που θα φορέσει φέτος την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ολυμπιακός: Τα έξι διαφορετικά δίδυμα στην άμυνα και η απουσία του Ρέτσου

Τα προβλήματα δεν έχουν αφήσει σε ησυχία τον Κάρλος Καρβαλιάλ ενόψει του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναγιώτης Ρέτσος θα χάσει το πολύ κρίσιμο ματς που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αλλαγή στο κέντρο της άμυνας της ομάδας του Πειραιά. Έτσι κι αλλιώς σκεφτόταν να παίξει με βασικό τον Νταβίντ Κάρμο στο ντέρμπι, αλλά την οριστική του απόφαση δεν την είχε πάρει.

Με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν με τον τραυματισμό του Ρέτσου είναι υποχρεωμένος πλέον να βάλει βασικό το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Πειραιά. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα παίξει στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Ανδρέα Ντόη.

Όπως και να 'χει την Κυριακή το βράδυ στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου θα σχηματιστεί ένα νέο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ήδη μέχρι τώρα έχουν σχηματιστεί έξι διαφορετικά δίδυμα από την αρχή της σεζόν και έχουν παίξει πέντε διαφορετικοί παίκτες στο κέντρο της άμυνας. Να επισημάνουμε ότι αναφερόμαστε στους κεντρικούς αμυντικούς που βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα και όχι αυτούς που έπαιξαν στη ροή του αγώνα, διότι ως στόπερ έχει παίξει και ο Βιθέντε Ιμπόρα, αλλά όχι από την αρχή.

Το δίδυμο που έχει αγωνιστεί περισσότερες φορές μαζί είναι το Ρέτσος-Ντόη, οι οποίοι έχουν εμφανιστεί 14 φορές. Το επόμενο είναι το Ρέτσος-Φρέιρε που πρόλαβαν να συνυπάρξουν 7 φορές. Από 'κει και πέρα έχουμε δει για τέσσερις φορές το Ρέτσος-Πορόζο, από τρεις φορές το Ντόη-Μπιανκόν και Ρέτσος-Μπιανκόν ενώ μία φορά εμφανίστηκε το Φρέιρε-Ντόη.

Μη ξεχνάμε ότι έχει αποκτηθεί και ο Ρούμπεν Βέζο από τον Ολυμπιακό επομένως το πιο πιθανό είναι μέχρι το τέλος της σεζόν να έχουν παίξει οχτώ διαφορετικοί κεντρικοί αμυντικοί και φυσικά θα προκύψουν κι άλλοι συνδυασμοί.