Ολυμπιακός: Έκανε τελικά ο Μπιέλ όσα μπορούσε;

Ο Πεπ Μπιέλ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με στόχο να κάνει τη διαφορά, αλλά η πορεία του ήταν φθίνουσα, Οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια. 

Ολυμπιακός: Έκανε τελικά ο Μπιέλ όσα μπορούσε;

Ο Πεπ Μπιελ δόθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Άουγκσμπουργκ και όπως έγραψε και ο ίδιος στο μήνυμά του, κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει ο χρόνος και εάν θα συναντηθεί ξανά στο μέλλον με την ελληνική ομάδα. Η οποία φυσικά διατηρεί τα δικαιώματά του και ο Ισπανός θα πρέπει να αποδείξει στο υπόλοιπο της σεζόν στους Γερμανούς ότι θα αξίζει τον κόπο να καλύψουν την οψιόν για να τον κάνουν δικό τους. Το πλεονέκτημα για τον Μπιέλ είναι ότι εκεί ο Δανός προπονητής τον ξέρει από την Κοπεγχάγη, τον εμπιστεύεται και θα του δώσει ευκαιρίες. Το θέμα είναι εάν ο ίδιος τις αξιοποιήσει.

Στον Ολυμπιακό ο Μπιέλ δεν μπορεί να πει κανείς ότι αξιοποίησε στο έπακρο τις ευκαιρίες. Κάθε άλλο. Έπαιξε την πρώτη σεζόν σε περίπου σαράντα ματς και στη φετινή άλλα είκοσι. Τον πρώτο χρόνο είχε δέκα γκολ και τέσσερις ασίστ, φέτος έχει δύο γκολ και έχει φτάσει τον αριθμό των περσινών ασίστ του.

Αριθμητικά δηλαδή μπορεί να πει κανείς ότι τα πάει καλά, έστω κι αν με τίποτα προφανώς δεν θα έφτανε τα περσινά γκολ, ένα εκ των οποίων ήταν με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Στην πραγματικότητα, η εικόνα του δεν ήταν η αναμενόμενη. Ενώ θα περίμενε κανείς ότι γνωρίζοντας την ομάδα, έχοντας συμπατριώτη προπονητή στο ξεκίνημα, θα έκανε βήματα προόδου. Δεν έκανε. Και ο δανεισμός ήταν η αναμενόμενη συνέπεια για έναν ποδοσφαιριστή που στην Δανία έπαιζε με επιτυχία ως δεύτερος επιθετικός ή και φορ, στην Ελλάδα ήταν σχεδόν πάντα εξτρέμ.

Η ΦΩΤΟ είναι από το πρώτο του επίσημο παιχνίδι. Τον Σεπτέμβριο του 2022, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με προπονητή τον Κάρλος Κορμπεράν. Είχε κάνει ένα πρώτο ημίχρονο εξαιρετικό, με ασίστ στο πρώτο γκολ του Μπουχαλάκη και δικό του το δεύτερο γκολ στην κόντρα από πάσα του Ουί Τζο. Ήταν μια πρεμιέρα πολύ μεγάλης ελπίδας για έναν παίκτη που σίγουρα μπορούσε να δώσει σε διάρκεια πολλά περισσότερα απ' όσα έδωσε.