Ολυμπιακός: Από την άνοιξη του 2022 ο Μαντί Καμαρά «φώναζε» ότι δεν ήθελε να μείνει!

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε το άδοξο τέλος του Μαντί Καμαρά με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σε αυτή τη σχέση όμως ευθύνες έχουν και οι δύο, καθώς εδώ και μία διετία ο Αφρικανός είχε δείξει τις προθέσεις τ ου. 

Ολυμπιακός: Από την άνοιξη του 2022 ο Μαντί Καμαρά «φώναζε» ότι δεν ήθελε να μείνει!

Ο Μαντί Καμαρά θα προπονείται πλέον με τον Ολυμπιακό Β’, καθώς σύμφωνα με τους Πειραιώτες κλήθηκε μεταξύ άλλων και σε απολογία λόγω κάποιων παραπτωμάτων το τελευταίο διάστημα.

Το ερώτημα βέβαια είναι άλλο: Ο Αφρικανός χαφ είχε υποπέσει σε παραπτώματα στα τελειώματα της προπέρσινης σεζόν, όταν έλεγε αριστερά - δεξιά ότι είχε κλείσει ο κύκλος του στον Ολυμπιακό. Και τότε είχε φτάσει στα αφτιά μας ότι καθυστερούσε να εμφανιστεί π.χ. στις αναλύσεις βίντεο από τους προπονητές, προκαλώντας αρκετή γκρίνια εντός των τειχών του Ρέντη. Μάλιστα είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα πριν από ένα ντέρμπι στη Λεωφόρο. Τελικά, το καλοκαίρι του 2022 μετακόμισε δανεικός στη Ρόμα και στην παρουσίασή του από τους «τζιαλορόσι» φαινόταν ανακουγισμένος για τη μεταγραφή του.

Τον περασμένο Ιούνιο είχε πει δημοσίως ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και πως προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στο εξωτερικό.

Άρα είχαμε δύο δεδομένα: Πρώτον, ότι στα τελειώματα της σεζόν 2021-22 είχε δείξει με τον τρόπο του ότι δεν ενδιαφερόταν να μείνει άλλο στον Ρέντη και εν τέλει μετακόμισε στη Serie A. Δεύτερον, όταν ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στη Ρόμα ψαχνόταν για άλλη ομάδα στο εξωτερικό και δεν ήθελε να ακούει για Ελλάδα.

Τί συνέβη τελικά; Ο παίκτης έμεινε στον Ολυμπιακό. Έμεινε δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής που δεν ήθελε να συνεχίσει στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός αρνήθηκε ακόμη και προτάσεις το περασμένο καλοκαίρι με σκοπό να τον κρατήσει, γιατί ήταν μεταξύ άλλων και επιθυμία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Προτάσεις ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως από την Τουρκία. Συγκεκριμένα ακουγόταν η Γαλατασαράι.

Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει για αδιαφορία τον Μαντί στο μεγαλύτερο ποσοστό των αγώνων που έδωσε στο πρώτο μισό της σεζόν. Υπήρχαν βεβάιως και ματς που δεν βλεπόταν και ήταν... προκλητικά κακός όπως στην ήττα από τη Λαμία. Εκεί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αδιάφορος. Εντούτοις, στα περισσότερα ματς από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο έτρεχε ασταμάτητα και για αυτό το λόγο δεν έβγαινε ούτε με... αίτηση από την ενδεκάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και εν συνεχεία του Κάρλος Καρβαλιάλ. Όποιος δεν θυμάται, ας ανατρέξει στα παιχνίδια του α’ γύρου και στις κριτικές που γίνονταν από τον Τύπο μετά τους αγώνες. Η... κατηφόρα του Μαντί ξεκίνησε με το που μπήκε το 2024. Ίσως επειδή άρχισαν να φτάνουν στα αφτιά του διάφορα για ομάδες που ενδιαφέρονταν για την απόκτησή του. Από Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία συγκεκριμένα. Είχε ξεκαθαρίσει με τον τρόπο του ότι δεν θα ανανέωνε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι.

Ο άσος από τη Γουινέα ούτε στον Πειραιά γεννήθηκε, ούτε ήταν φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού από μικρό παιδί. Είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και από το 2022 είχε δείξει τις διαθέσεις του ότι ήθελε να συνεχίσει σε ένα τοπ πρωτάθλημα. Το ότι έμεινε στον Ολυμπιακό είχε να κάνει αποκλειστικά με την επιθυμία του συλλόγου να τον κρατήσει. Πίστεψε ότι θα μπορούσε να τον μεταπείσει και να έβλεπε με διαφορετικό μάτι την ομάδα που τον ανέδειξε. Ο Καμαρά όμως ήδη σκεφτόταν το καλοκαίρι του 2024 που θα βρισκόταν σε άλλο κλαμπ.

Ο Καμαρά βοήθησε και βοηθήθηκε από τον Ολυμπιακό, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή και οι σύλλογοι να είναι πιο διαλλακτικοί ως προς τις απαιτήσεις τους στις μεταγραφικές περιόδους. Και ειδικά όταν μιλάμε για ξένους ποδοσφαιριστές.

Όταν τα προηγούμενα καλοκαίρια ο Ολυμπιακός απαντούσε αρνητικά σε προτάσεις από ομάδες της Ιταλίας (ειδικά η Νάπολι), της Γαλλίας (Λιόν), της Ισπανίας (Χετάφε) ή της Αγγλίας κια την περσινή χρονιά είχε τις παραστάσεις με τη Ρόμα, δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη η κατάληξη της υπόθεσης. Όπως δεν μας προκάλεσαν έκπληξη και οι καθυστερήσεις του στα μίτινγκ του Ρέντη. Ακριβώς τα ίδια είχε κάνει και την άνοιξη του 2022, δείχνοντας και τότε με τη στάση του ότι δεν ήθελε να μείνει. Παρότι είχε δώσει δικαιώματα πριν από δύο χρόνια, αποφασίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από προπονητή και σύλλογο να παραμείνει στο λιμάνι! Γιατί ξαφνιαστήκατε λοιπόν με την εξέλιξη της υπόθεσης;

Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι οι Πειραιώτες κακώς δεν δέχτηκαν προσφορές 8 και 10 εκατομμυρίων ευρώ που έρχονταν για να τον παραχωρήσουν και επέμεναν σε «τρελά» ποσά της τάξης των 15 και 20 εκατομμυρίων!

Καλώς ή κακώς, ένας ξένος ποδοσφαιριστής όταν νιώθει ότι μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα σε ένα τοπ πρωτάθλημα και παραμένει στην Ελλάδα, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ξενερώσει ή να δυσαρεστηθεί όταν βλέπει να μην γίνονται αποδεκτές οι προσφορές που έρχονται από κορυφαίες λίγκες.

Ο Καμαρά δεν χάθηκε για τον Ολυμπιακό φέτος τον Ιανουάριο. Είχε αρχίσει να χάνεται από την εποχή των πολλαπλών «όχι» του συλλόγου σε διάφορους «μνηστήρες». .

Ο Αφρικανός είχε πάρει τις αποφάσεις για τη μη ανανέωση του συμβολαίου του από το περασμένο καλοκαίρι, γιατί πολύ απλά θέλει να τελειώσει μια και καλή με την Ελλάδα και να συνεχίσει σε ένα τοπ πρωτάθλημα. Το βλέπει καθαρά αγωνιστικά...

Το γεγονός ότι δεν συμφώνησε να πάει στη Σασουόλο την Τετάρτη (31/1), δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει πλέον κανένα πρόβλημα να παραμείνει ανενεργός έως το καλκαίρι, έτσι ώστε να πάει στην ομάδα που θέλει εκείνος και όχι εκεί που θα τον έστελνε ο Ολυμπιακός. Προφανώς η φιλοδοξία του δεν είναι μία μικρομεσαία ομάδα στην Ιταλία όπως η Σασουόλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τσάμπα έναν παίκτη που κοστολογούσαν με 15 και 20 εκατομμύρια, μολονότι είχαν έρθει προτάσεις κοντά στα 10 εκατομμύρια (ίσως και λίγο παραπάνω). Επίσης, έχασαν... κοψοχρονιά έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο είχε αρνηθεί πρόταση 18 εκατομμυρίων ευρώ. Αναφερόμαστε φυσικά στον Παπέ Σισέ.

Όταν αρνείται τόσο υψηλές προτάσεις και δη για ξένους ποδοσφαιριστές, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι στο μέλλον θα το βρει μπροστά του και θα τους χάσει δίχως να βάλει κάποιο σοβαρό ποσό στα ταμεία του. Και το κυριότερο είναι ότι τους χάνει και αγωνιστικά. Μην ξεχνάμε ότι και ο Σισέ που επίσης πρόσφερε πολλά, εξελίχθηκε σε «ξένο σώμα» για τον Ολυμπιακό. Όπως «ξένο σώμα» είναι τώρα και ο Καμαρά.

Το πάθημα να γίνει μάθημα... Όταν ένας παίκτης δεν είναι με την καρδιά του σε μία ομάδα, στο τέλος βγαίνουν ζημιωμένοι και οι δύο πλευρές.