Αναγκαίο για την ΑΕΚ να κάνει σεφτέ σε ντέρμπι

Η «Ένωση» δεν μπορεί να σκέφτεται τίποτε άλλο πέραν της νίκης κόντρα στον Παναθηναϊκό. Λόγοι αγωνιστικοί, βαθμολογικοί και ψυχολογικοί, της το επιβάλλουν.

Αναγκαίο για την ΑΕΚ να κάνει σεφτέ σε ντέρμπι

Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν είναι καμιά υπερδύναμη. Έχει πραγματοποιήσει ένα θετικό ξεκίνημα για τα δεδομένα με τα οποία στήθηκε η ομάδα αυτή τη χρονιά και ευελπιστεί για το μέλλον. Αυτό που θέλω να πω είναι πως δε θα κάνει και καμιά υπέρβαση η ΑΕΚ αν επικρατήσει στο ντέρμπι.

Όμως, το να επικρατήσει θα έχει τη σημασία του. Όχι μονάχα αγωνιστικά και βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Η ΑΕΚ φιλοξενείται από το «τριφύλλι» ως πρωταθλήτρια και διεκδικήτρια του φετινού τίτλου. Και χωρίς να έχει κερδίσει κανένα άλλο φετινό ντέρμπι. Ηττήθηκε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ (2-0) και ήρθε ισόπαλη στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό (1-1). Προφανώς λοιπόν και δεν θέλει να τριτώσει, στον πρώτο γύρο, η αποτυχία της στα παραδοσιακά μεγάλα ματς.

Επιπλέον έχει ανάγκη το τρίποντο και βαθμολογικά για να παραμένει σχετικά κοντά στον ΠΑΟΚ. Αν δεν κερδίσει θα έχει και ψυχολογικά θέματα. Ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν όταν δυσκολεύουν τα πράγματα. Τα ίδια παθαίνουν άλλωστε και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από άποψη αγωνιστικών πλάνων, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αντιμετωπίζει αυτή την αναμέτρηση άκρως… επιθετικά. Ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη όλα τα καλά χαρτιά που διαθέτει στη γραμμή κρούσης: Μπογέ, Πόνσε, Λιβάγια, συνεπικουρούμενοι από τον Μάνταλο. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε αυτή την τετράδα μαζί σε ένα ντέρμπι. Και εκτός έδρας, που κι αυτή η λεπτομέρεια έχει τη σημασία της για να αντιλαμβάνεται κανείς το τσαγανό των παικτών και πόσο καλά μπορούν να παραμείνουν προσηλωμένοι στο ματς και στον στόχο.

Πιστεύω επίσης ότι ο Παναθηναϊκός θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του. Δε θα είναι εύκολη λεία για τους «κιτρινόμαυρους». Θα δούμε ένα ωραίο ματς.