Η διαφορά του Σολμπάκεν με τον Ντεσπόντοφ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ που κάνει τρομερά πράγματα με τον ΠΑΟΚ και ο Όλα Σολμπάκεν που έφυγε… νύχτα από τον Ολυμπιακό. Ποια η διαφορά των δύο παικτών.

Η διαφορά του Σολμπάκεν με τον Ντεσπόντοφ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι της Τούμπας που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε μία σημαντική νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο Βούλγαρος εξτρέμ όσο σκοράρει τόσο σηκώνει κουβέντα και γίνεται η σύγκριση με τον Όλα Σολμπάκεν που απέκτησε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός.

Δεν είναι δική του ευθύνη όλο αυτό που συμβαίνει και τις τελευταίες ημέρες μάλιστα πολύ έντονα. Το καλοκαίρι οι Πειραιώτες διεκδίκησαν τον Ντεσπόντοφ, αλλά κατέληξαν στον Σολμπάκεν, ο οποίος σύμφωνα και με όσα διέρρεαν τότε ήταν στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας.

Ο Ολυμπιακός προτίμησε να πάρει έναν δανεικό από τη Ρόμα και όχι να προχωρήσει στην αγορά του Βούλγαρου εξτρέμ. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Ντεσπόντοφ είναι καλύτερος παίκτης από τον Σολμπάκεν και πλέον είναι κάτι που το λένε και από τον Ολυμπιακό. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, διότι δεν είναι και σωστό για τους δύο ποδοσφαιριστές.

Για να πετύχει ένας παίκτης θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες από το κλαμπ. Πολύς κόσμος μένει σε όσα κάνει το τελευταίο διάστημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι το ίδιο το κλαμπ και ο προπονητής δημιούργησαν το περιβάλλον για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Το πρώτο διάστημα έπαιζε κυρίως ως αλλαγή και τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα άρχισε να την καπαρώνει από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά. Σημειώστε ότι ο Ντεσπόντοφ όταν αποκτήθηκε είχε παιχνίδια στα πόδια του με τη Λουντογκόρετς άρα δεν ήταν εκτός ρυθμού, αλλά έπρεπε να προσαρμοστεί στα θέλω» του προπονητή.

Ο Λουτσέσκου είχε μιλήσει και δημόσια για τον Βούλγαρο τονίζοντας πως είναι ποδοσφαιριστής που τον υπολογίζει και είχε εξηγήσει και στον ίδιο ότι τον θέλει πιο επιθετικό. Ο ΠΑΟΚ και ο Ρουμάνος τεχνικός είχαν την υπομονή για να «πιάσει» ο Ντεσπόντοφ και βασικά πίστευαν σε αυτόν και ήθελαν να μπει στην ομάδα.

Στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο; Ο Όλα Σολμπάκεν που υποτίθεται πως ήταν ο πρώτος στη λίστα του Μαρτίνεθ έφυγε από τον Πειραιά για την Ιαπωνία με οχτώ συμμετοχές και 304 λεπτά. Ο Νορβηγός δεν πήρε παιχνίδια στα πόδια του, έπαιζε εξάλεπτα και πεντάλεπτα και σίγουρα έτσι δεν μπορεί να δείξει και δεν μπορεί να «δέσει» με την ομάδα. Ο Μαρτίνεθ και ο Ολυμπιακός γενικότερα δεν είχαν την υπομονή να στηρίξουν έναν παίκτη και να του δείξουν ότι τον πιστεύουν. Από ένα σημείο και μετά τον Σολμπάκεν τον πήρε από… κάτω και ήταν λογικό να μην μπορεί να αποδώσει.

Δεν υποτιμάμε όσα κάνει ο Ντεσπόντοφ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά το συμπέρασμα είναι πως το ίδιο το κλαμπ και ο προπονητής τον βοήθησαν. Όπως φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Σολμπάκεν με τις ίδιες συνθήκες θα πετύχαινε. Είναι όμως ένα γεγονός ότι οι δύο ποδοσφαιριστές προσπάθησαν σε διαφορετικές συνθήκες.