Ολυμπιακός: Τα μεγάλα ματς δεν δικαιολογούν παιδαριώδη λάθη

Ο Ολυμπιακός για τρίτο στη σειρά παιχνίδι πρωταθλήματος έκανε τη ζωή του δύσκολη και τώρα έχει μπροστά του τις μεγάλες ευκαιρίες για να βάλει… μπουρλότο στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός: Τα μεγάλα ματς δεν δικαιολογούν παιδαριώδη λάθη

Θα ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα το σχόλιο μας για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα σταθούμε στην ομάδα της Ηπείρου και στο γεγονός ότι ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει καταφέρει να της αλλάξει την εικόνα. Ο Έλληνας προπονητής σε όποιο κλαμπ έχει δουλέψει έχει κάνει έργο και φαίνεται πως το ίδιο κάνει και στον ΠΑΣ.

Μία ομάδα που το προηγούμενο διάστημα πετούσε λευκή πετσέτα όταν δεχόταν ένα γκολ κατάφερε στο Φάληρο να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και να μην τρομάξει από το 2-0. Είχε τις στιγμές της, αλλά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις αν δεν τις εκμεταλλευτεί θα χάσει και το ματς. Σαν προσπάθεια, όμως, ήταν εξαιρετική και πιστώνεται στον Γρηγορίου.

Όσον αφορά στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει τη ζωή του δύσκολη και να έχει καρδιοχτύπια στο φινάλε του ματς. Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά η τρίτη στη σειρά σε αγώνα πρωταθλήματος. Γι' ακόμα μία φορά ένα ματς που έμοιαζε να το έχει στα χέρια του λίγο έλειψε να το χάσει και σίγουρα αγχώθηκε στο τέλος.

Ο Ολυμπιακός χάρη στη μαγκιά των ποδοσφαιριστών του που δεν έφυγαν από το ματς με την Κηφισιά είναι μέσα στον τίτλο, αλλά από εδώ και πέρα τον περιμένουν μεγάλα παιχνίδια και για να τα πάρει θέλει συγκέντρωση, αποτελεσματικότητα και αποφυγή ανόητων λαθών.

Και τι εννοούμε; Στο ματς με την Κηφισιά το 0-2 έγινε 2-2 και μετά το «έλα να δεις». Μία κόκκινη του Ρέτσου, μία κακή αντίδραση του Τζολάκη ήταν αρκετά για να έρθουν όλα τούμπα.

Στο «Κλ. Βικελίδης» το 0-2 έγινε 1-2 στο τέλος και ο Ολυμπιακός έτρεμε μην πάθει τη ζημιά. Πως έγινε αυτό; Κακή συμπεριφορά της άμυνας προκάλεσε το αυτογκόλ του Κίνι, ο οποίος να σημειώσουμε ότι δεν έφταιγε.

Στο ματς με τον ΠΑΣ ο Τούτου κλέβει την πάσα του Τσικίνιο έξω από την περιοχή της ομάδας του. Από εκείνο το σημείο διασχίζει όλο το γήπεδο με τον Κίνι, τον Γιόβετιτς και τον Καρβάλιο να τον καταδιώκουν και τον Ρέτσο να του κάνει πέναλτι. Δεν θα εξετάσουμε αν είναι ή όχι. Θα εξετάσουμε ότι τον κυνηγάνε τόσοι παίκτες και ένας δεν του κάνει ένα φάουλ στο κέντρο, αλλά τον αφήνουν να φτάσει έξω από την περιοχή.

Το εύκολο βράδυ έγινε θρίλερ με τον ΠΑΣ να είναι θαρραλέος και να ψάχνει το 2-2. Ο Γιόβετιτς έβαλε το γκολ που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός και πήρε τη νίκη πηγαίνοντας τώρα στη Λεωφόρο για να πιάσει τον Παναθηναϊκό στους 44. Για να γίνει αυτό δεν θα πρέπει να γίνουν παιδαριώδη λάθη και θα πρέπει η ομάδα του Πειραιά να έχει αποτελεσματικότητα και σοβαρότητα. Εάν τα καταφέρει στη Λεωφόρο, όμως, φωνάζει «παρών» και οι αντίπαλοι του θα αισθανθούν την πίεση.