AEK - OΦΗ 3-0: «Kαθάρισε» ξανά ο Πόνσε!

Η ΑΕΚ με τον Πόνσε να σκοράρει δις, μετά το χατ τρικ στο Περιστέρι, επικράτησε του ΟΦΗ 3-0 και περιμένει την μονομαχία της Τούμπας (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός) ως πρωτοπόρος της Super League. 

AEK - OΦΗ 3-0: «Kαθάρισε» ξανά ο Πόνσε!

Mε τον Εζεκιέλ Πόνσε πρωταγωνιστή, για δεύτερη σερί αγωνιστική, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ (της μοναδικής ομάδας που την έχει νικήσει στην φετινή Super League) και περιμένει την μονομαχία του ΠAOK με τον Παναθηναϊκό (20.30) επικεφαλής της βαθμολογίας!

Ο Aργεντινός, μετά το χατ τρικ στο Περιστέρι, πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας του Αλμέιδα, καλύπτοντας επαρκώς, το κενό του απόντα Λιβάι Γκαρσία.

Ο Πέπε Μελ, μετά την πρώτη νίκη επί των ημερών του, έδωσε φανέλα βασικού σε Μπάκου (πρώτη φορά βασικός), αλλά και τον Μπρεσάν (αμφότεροι νεοαποκτηθέντες) με την «Ένωση» να κλείνει τους Ηρακλείωτες στα καρέ τους αλλά να μην δημιουργεί μεγάλη φάση στο πρώτο 20λεπτο όπου έπαιζε ...μονόμπαντα (αριστερά)

Οι γηπεδούχοι με τον Ραντόνια δεξιό μπακ (παρότι διαθέσιμος ο Σιντιμπέ των δύο προπονήσεων, αφού ο Ρότα ήταν τιμωρημένος) και χωρίς τον Σιμάνσκι (που οι εξετάσεις του τον έβγαλαν νοκ-άουτ για ένα μήνα τουλάχιστον με πρόβλημα στον μηριαίο τένοντα του αριστερού ποδιού) απείλησαν πρώτη φορά με κεφαλιά του Πόνσε στο 21' που έβγαλε ο Σωτηρίου κόρνερ.

Αποδείχθηκε ότι ήταν η προειδοποίηση του Αργεντινού ο οποίος στο 28' άνοιξε το σκορ με αριστερό σουτ, μετά από πάσα του Tσούμπερ στην μετάβαση.

Oι φιλόξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Πήλιου στο ξεκίνημα της φάση στον Φελίπε αλλά το VAR δεν τους δικαίωσε.

Το ημίχρονο βγήκε στο 1-0 αφού προσπάθειες του Γκατσίνοβιτς δεν βρήκαν στόχο.

Στην επανάληψη η είσοδος του Ριέρα βοηθήσε τους φιλοξενούμενους να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και να γίνουν ουσιαστικότεροι κι απειλητικότεροι.

Στο 54' μάλιστα χρειάστηκαν τα ρεφλέξ του Στάνκοβιτς σε προβολή του Φελίπε μετά το γύρισμα του Θοράρινσον για να παραμείνει το σκορ.

Ωστόσο ο Αυστριακός κίπερ δεν έμεινε στα αυστηρά του καθήκοντα και στο 67' βρήκε τον Πόνσε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνα, σε επαναφορά της μπάλας. Ο Αργεντινός με τη δεύτερη, αφού ο Σωτηρίου στο ύψος της περιοχής του απέκρουσε (με χέρια και στήθος) κρέμασε τον γκολκίπερ του OΦΗ!

To τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φαν Βέερτ, που αντικατέστησε τον Πόνσε, μετά από ολέθριο λάθος του Λαμπρόπουλο στο 90+6'

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0

Γήπεδο: Οpap Arena (N. Φιλαδέλφεια)

Σκόρερς: 28’, 67' Πόνσε, 90+6' Φαν Βέερτ.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθήνας).

Κίτρινες κάρτες Πήλιος (78’), Μάνταλος (82’) - Ριέρα (46’)

Κόκκινες κάρτες: -

AEK (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος - Γιόνσον, Πινέδα (75’ Μάνταλοος), Γκατσίνοβιτς (75’ Φερνάντες), Άμραμπατ (74’ Ελίασον) – Τσούμπερ (74’ Aραουόχ), Πόνσε (85’ Φαν Βέερτ).

OΦΗ (Μελ): Σωτηρίου - Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν (77’΄Μεγιάδο), Θοράρινσον - Γκλάζερ, Γκαγιέγος – Αμπάντα (46’ Ριέρα), Μπάκου (65’ Ντίκο), Μπάκιτς (77’ Aποστολάκης) – Φελίπε Λουίζ (74’ Θεοδοσουλάκης).