Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί παραμένει πρώτος σκόρερ κι ας λείπει ένα μήνα

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί παραμένει ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού παρόλο που είναι ένα μήνα με την Εθνική Μαρόκου και είχε άλλον ενάμιση μήνα «άκαπνος». Οι συγκρίσεις με τους άλλους φορ και η αξιοπιστία Φορτούνη, Μασούρα και Ποντένσε. 

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί παραμένει πρώτος σκόρερ κι ας λείπει ένα μήνα

Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ήδη σέντερ φορ για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έχει ενισχυθεί επιθετικά και ψάχνει να το κάνει κι άλλο. Έτσι ώστε να βρίσκει πιο εύκολα το γκολ από εκείνους που είναι οι πιο «αρμόδιοι» για το κάνουν, διότι αυτό το ζήτημα αποτελεί ένα από τα κύρια για την πειραϊκή ομάδα στη φετινή σεζόν.

Ο Αγιουμπ Ελ Κααμπί βρίσκεται με την Εθνική Μαρόκου στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ήταν βασικός στο τελευταίο ματς του ομίλου και μπορεί να γίνει το ίδιο και την Τρίτη (31/1) στην πρώτη νοκ - άουτ αναμέτρηση της ομάδας του στη διοργάνωση κόντρα στη Ν. Αφρική.

Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού παρόλο που λείπει ένα μήνα από τον σύλλογό του παραμένει ο πρώτος σκόρερ στη φετινή σεζόν έχοντας μέχρι τώρα 12 γκολ σε25 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις. Και μάλιστα έχοντας ένα μεγάλο διάστημα περίπου 1,5 μήνα μέσα στο φθινόπωρο έχοντας χάσει εντελώς την επαφή με τις αντίπαλες εστίες.

Για τον Ολυμπιακό έχουν σκοράρει από 8 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις ο Κώστας Φορτούνης, ο Γιώργος Μασούρας και ο Ντανιέλ Ποντένσε. Παίκτες δηλαδή που δεν είναι καθαρόαιμοι σέντερ φορ.

Ο πιο αξιόπιστος από τους υπόλοιπους στράικερ είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έχει βάλει 5 γκολ σε 14 μόνο ματς. Ο Στέφαν Γιόβετιτς έχει 2 τέρματα σε 16 συμμετοχές, ενώ στον Ολυμπιακό ευελπιστούν ότι άρχισε να παίρνει μπρος ο Φραν Ναβάρο που έχει 2 γκολ στις 6 πρώτες συμμετοχές του και λογίζεται ως βασικός. Τουλάχιστον μέχρι να γυρίσει ο Ελ Κααμπί από την Αφρική. Οι λύσεις που περίμενε ο Ολυμπιακός από άλλους παίκτες της επίθεσης δεν ήρθαν καθώς ο Σολμπάκεν και ο Σκάρπα έφυγαν χωρίς γκολ, ο Μπρίνιτς επίσης δεν σκόραρε και ο Μπιέλ έχει 2 γκολ σε 20 συμμετοχές.