Ολυμπιακός: Κάρμο, ο τρίτος Πορτογάλος στόπερ στον Πειραιά

Ο Κάρμο γίνεται ο τρίτος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός που θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τι έκαναν οι άλλοι δύο και που βρίσκονται.

Ολυμπιακός: Κάρμο, ο τρίτος Πορτογάλος στόπερ στον Πειραιά

Την πόρτα της πορτογαλικής αγοράς έχει ανοίξει ξανά ο Ολυμπιακός και από εκεί κάνει τα χειμερινά του… ψώνια. Η ομάδα του Πειραιά εμπιστεύεται και πάλι τη χώρα της Ιβηρικής στην οποία έχει κάνει στροφή. Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν με την Πόρτο για τον Νταβίντ Κάρμο μετά από διαπραγματεύσεις αρκετών ημερών.

Συνέβησαν πολλά όλο αυτό το διάστημα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο ο παίκτης να μπει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα. Ο υψηλόσωμος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός θέλει με τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό να αναγεννήσει την καριέρα του, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στην Πόρτο. Για την αξία του υπάρχει πίστη στο «Ντραγκάο» και γι' αυτό και μπήκε οψιόν αγοράς που φτάνει τα 18 εκατ. ευρώ.

Όπως και να 'χει ο Ολυμπιακός αποκτά έναν Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος μάλιστα είναι και αριστεροπόδαρος. Αν και οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια δείχνουν προτίμηση στην πορτογαλική αγορά δεν έχουν πάρει και τόσους πολλούς κεντρικούς αμυντικούς από εκεί.

Ο Κάρμο είναι ο τρίτος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός που θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος Πορτογάλος στόπερ που ήρθε στην Ελλάδα για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Ροντερίκ Μιράντα, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Ο Μιράντα είχε αποκτηθεί από τη Γουλβς με τη μορφή του δανεισμού και στην Ελλάδα είχε έρθει τον Ιούλιο του 2018 και αποχώρησε τον Ιούνιο του 2019 όταν και έληξε ο δανεισμός του. Με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε 20 συμμετοχές, αλλά δεν είναι παίκτης που τον θυμάται ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Ο δεύτερος Πορτογάλος στόπερ είναι ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος όχι απλά πέτυχε στον Πειραιά, αλλά απ' όταν έφυγε δεν έχει βρεθεί ισάξιος του. Ο Σεμέδο αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 με τον Ολυμπιακό να πληρώνει 4,5 εκατ. ευρώ στη Βιγιαρεάλ. Τον Ιανουάριο του 2022 και μετά τις γνωστές δικαστικές περιπέτειες που είχε δόθηκε δανεικός στην Πόρτο, η οποία δεν τον κράτησε και το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς μετακόμισε στο Κατάρ για την Αλ Ντουχαΐλ, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η απόκτηση του από την Αλ Μαρκίγια. Με τη φανέλα των Πειραιωτών ο Σεμέδο έκανε 94 συμμετοχές, ενώ είχε πετύχει και επτά γκολ. Κάπως έτσι ο Κάρμο γίνεται ο τρίτος Πορτογάλος στόπερ που έρχεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό και ο δεύτερος με τη μορφή του δανεισμού.